Skip to main content

HC Groot Venlo raakt ook Kruijswijk kwijt

Er staat na de zomer een andere speelster op de middenopbouw bij landskampioen HC Groot Venlo, want Lisanne Kruijswijk (23) ruilt de Limburgse club in.

Advertentie

De spelbepaler gaat naar Zweden. De nieuwe club van Kruijswijk, die op dit moment op het WK voor studententeams is, is nog onbekend.

Alle hoofdprijzen
Twee jaar geleden sloot ze via Quintus aan bij HC Groot Venlo. In het blauw-wit won Kruijswijk alle hoofdprijzen: de Supercup, beker en landstitel. Onlangs debuteerde de middenopbouwer tijdens het EK-kwalificatieduel met Finland in Oranje.

Eerder maakten Minke van Katwijk (HL Buchholz 08 Rosengarten) en Frencis Portengen (Borussia Dortmund 2) via HC Groot Venlo een transfer naar het buitenland. Routiniers Becky van Nijf, Demi Smolenaers en Pien de Swart zijn na de gewonnen finale met VOC gestopt.

Drie aanwinsten
Met Elisa Marsman van Kwiek haalde de Nederlands kampioen al een opvolger voor Kruijswijk in huis. Nieuwe trainer René Baude gaat ook werken met aanwinsten Eef Toonen (Hubo Handbal) en de Duitse cirkelspeelster Julia Albin (TV Aldekerk).

Foto: FotoReza

Advertentie