Skip to main content

HC Groot Venlo stunt in Amsterdam

Wat HC Groot Venlo dit seizoen nog niet lukte, zijn de Limburgers in de eerste finale wel in geslaagd: winnen van titelhouder VOC. Het werd vanmiddag in Amsterdam 28-29.

Advertentie

HC Groot Venlo opende stevig in de hoofdstad. Waar de bekerfinale met VOC nog met 22-25 verloren ging, nam de ploeg van Robin Gielen in de eerste finale brutaal het initiatief. Na de 3-8 van rechterhoekspeler Becky van Nijf (foto) scoorde cirkelspeler Pien de Swart na een kwartier de 4-12.

Het tweetal zal net als Demi Smolenaers na de BOT stoppen. Uitdager HC Groot Venlo was na drie nederlagen op rij tegen de groenhemden op de nieuwe ledvloer van VOC dan ook gebrand op een passend competitieslot.

Terug tot één
Na 12-16 halverwege kwam de thuisploeg snel terug tot 15-18. In het vervolg was het weer HC Groot Venlo, dat basiskrachten Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk geblesseerd zag uitvallen, dat VOC te slim af was (19-24).

In het slotkwartier schreeuwde trainer/coach Rachel de Haze haar team naar voren. Met effect, want de fellere thuisploeg kwam heel dichtbij. Na goals van invaller Robin Sahalessi en jeugdinternational Daphne Luchies was de tijd voor de Amsterdammers echter om.

14:15 in het zuiden
Over een week is de tweede eindstrijd. Er wordt om 14:15 in Venlo gespeeld en opnieuw zendt de NOS uit.

Foto: FotoReza

Advertentie