Skip to main content

HC Groot Venlo treft koploper van MOL Liga

By 23 januari 2024Buitenland, Voorpagina

Voor een plaats bij de laatste vier van de EHF European Cup moet HC Groot Venlo in maart langs de koploper van de MOL Liga: MKS IUVENTA Michalovce uit Slowakije.

Advertentie

Dat heeft de loting vanochtend op het kantoor van de EHF uitgewezen. MKS IUVENTA Michalovce is net als HC Groot Venlo in de voorgaande drie speelrondes ongeslagen gebleven. Beide kwartfinalisten wonnen zes keer in de EHF European Cup.

De Slowaken staan eerste in de MOL Liga. Dat is de competitie van Tsjechië en Slowakije. Van de dertien competitiewedstrijden wist de Europese opponent van de Limburgse bekerwinnaar twaalf keer te winnen.

Ook dat is gelijk aan HC Groot Venlo. De formatie van Robin Gielen heeft in de eredivisie nog maar één keer verloren. Dat was tegen landskampioen VOC.

In het tenue van MKS IUVENTA Michalovce spelen veel Slowaken, maar ook vier Oekraïners, drie Brazilianen en de topschutter van de ploeg is een Montenegrijnse. Linkerhoekspeelster Marija Radovic heeft er in de eerste zes wedstrijden eentje minder gemaakt dan Lisanne Kruijswijk: 37 om 38.

De kwartfinales met MKS IUVENTA Michalovce staan op 9/10 en 16/17 maart gepland. Het Elche van landgenoten Tessa van Zijl en Pipy Wolfs is aan WHC Skopje gekoppeld.

Foto: FotoReza

Advertentie