Skip to main content

HC Vardar wint Champions League

By 3 juni 2019Buitenland, Voorpagina

HC Vardar heeft voor de tweede keer in drie jaar de Champions League gewonnen. In de eindstrijd was de formatie uit Macedonië te sterk voor het Hongaarse Telekom Vezsprem.

Advertentie

Na 16-11 bij rust klonk bij 27-24 het verlossende eindsignaal voor HC Vardar. Cirkelspeler Rogerio Ferreira Moraes zette al zijn zes schotpogingen om in een goal. Igor Karacic, de spelmaker van de winnaar, werd uiteindelijk verkozen tot MVP van het finaleweekend in Köln.

Bij de Macedoniërs vertolkte ook Dainis Kristopans met vier treffers een hoofdrol. De reus uit Letland maakte dit seizoen in de Champions League bijna honderd goals. In juni komt Kristopans naar Nederland, wanneer de Oranjemannen het tijdens het slot van de kwalificatiereeks voor het EK opnemen tegen Letland.

Laatste vier
In de halve finale boog HC Vardar nog een ferme achterstand tegen Barcelona (16-9) om.  Pas vier minuten voor het eindsignaal kwamen de Macedoniërs op gelijke hoogte: 26-26. Karacic en Kristopans beslisten het treffen bij de laatste vier (27-29).

Voor verliezend finalist Telekom Vezsprem zijn de druiven zuur. Voor de vierde keer trekken de Hongaren in de eindstrijd van het kampioenenbal aan het kortste eind. In 2015 en 2016 moest Telekom Vezsprem hetzelfde scenario slikken.

Bertus Servaas
Barcelona maakte het podium in Köln uiteindelijk compleet. In de troostfinale rekenden de Spanjaarden af met Vieve Kielce (40-35). De landskampioen uit Polen, dat met Bertus Servaas een Nederlandse voorzitter heeft, verloor beide duels tijdens de Final4 van de Champions League.

Advertentie