Skip to main content

“Heb nu nog een paar weken en die ga ik zeker goed gebruiken”

By 27 september 2022oktober 3rd, 2022Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Estavana Polman staat er in november wanneer Oranje uitkomt op het EK. Na ingewikkelde lente is ze blij weer op het veld te staan.

Advertentie

“Niet half, dan afhaken, maar gewoon vol trainen en wedstrijden spelen.” Polman is duidelijk: ze is klaar om weer alles voor het Nederlands team te geven. “Ik pak zo m’n schoentjes en ga vrolijk naar de training. Ik ben dankbaar weer mee te mogen doen.”

Rust in het hoofd
Het vorige seizoen mocht ze niet bij Team Esbjerg afmaken. Haar verhaal is bekend. Bij Nykøbing heeft ze haar plekje gevonden en eenmaal opgetraind is Polman weer gretig. “Rust in m’n hoofd, gezeik bij de club achter me, ik voel me goed.”

“Het is zaak ritme op te doen voor het EK. Veel minuten maken, in de benen, en hopen dat het dan een beetje automatisch gaat. Handballen is net fietsen. Dat verleer je niet”, zegt ze glimlachend. “Alleen de timing moet nog komen.”

Afwezigheid routiniers
“Heb nu nog een paar weken en ga die zeker goed gebruiken”, vertelt Polman verder. De Arnhemse voelt zich sterker worden en door de afwezigheid van onder meer Lois Abbingh, Tess Wester en Danick Snelder wordt er ook op Polman gerekend. “Ervaring op een eindtoernooi is zeker belangrijk.”

Na de Golden League keert Polman weer terug bij Nykøbing en vervolgt de competitie in Denemarken. Het Europees kampioenschap begint in november.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie