Skip to main content

“Ik ben heel bijgelovig. Win ik, moet alles hetzelfde”

Peter Lotman, de bekendste handbalreporter van Zuid – Holland bracht deze week een bezoekje aan Kwintsheul. Op de vrouw af, met Rinka Duijndam:

Advertentie

Naam: Rinka Duijndam.
Geboren: 6 augustus 1997.
Woonplaats: Wateringen/Arnhem Papendal.
Sport: Handbal.
Studie: Commerciële economie aan de Johan Cruijff University in Amsterdam.
Burgerlijke staat: Ik ben vrijgezel.
Familie die handbalt: Ik heb twee zussen die allebei niet handballen, maar mij wel altijd volgen. De een voetbalt en de ander volleybalt. Mijn ouders hebben ook gevolleybald. Geen handbalfamilie dus.
Huisdieren: Geen.
Clubs: Ik heb negen jaar bij VELO gehandbald, daarna 4 jaar bij Quintus en vanaf komend seizoen speel ik voor Bad Wildungen Vipers in Duitsland.
Positie in team: Keepster.
Successen: De zesde plaats op het WK onder 18 in 2014. We hadden ons eigenlijk niet eens geplaatst voor dat toernooi, dus dat we zo hoog eindigden was echt fantastisch.
Mooiste momenten: De 1/8 finale van het WK onder 18. We speelden tegen Hongarije. Tien minuten voor tijd stonden we met vijf doelpunten achter. In die tien minuten zijn we zes doelpunten ingelopen, waarvan één doelpunt van mij was.
Dieptepunt: Het niet plaatsen voor EK onder 19 in 2015. Vooral omdat we er vanuit gingen dat we wél zouden gaan. Als je jezelf dan niet plaatst, komt het nóg harder aan.
Beste trainer: Jokelyn Tienstra. Onwijs veel van haar geleerd, binnen en buiten het veld. Daarnaast heeft Frans de Ruijter (VELO) mij ook veel geleerd.
Favoriete handballer: Die heb ik niet echt. Er zijn veel goede spelers en die verschillen allemaal en ik vind het leuk om van alles wat te zien.
Favoriete sporter: Heb ik ook niet. Hier geldt ook dat ik het leuk vind om veel verschillende sporten te zien.
Ambitie: Mijn ambitie is om handbal op het hoogste niveau te spelen. Ik hoop ooit voor het Nederlands team uit te komen en in het buitenland een belangrijke speelster te worden.
Bijgeloof: Ik ben heel bijgelovig, al heb ik niet een vast ding wat ik altijd doe. Als ik een wedstrijd goed speel, moet ik de volgende wedstrijd mijn haar precies hetzelfde, dezelfde schoenen, dezelfde tapejes die ik toen had etc. Daartegenover staat dus ook dat als ik een slechte wedstrijd heb gespeeld, alles de volgende wedstrijd helemaal anders moet!
Favoriet boek: Geen.
Film: Expeditie Robinson.
Serie: Pretty Little Liars.
Auto: Tesla.
Favoriete eten: De zalm/garnalen salade van mijn moeder.
Sterke eigenschappen: Doorzettingsvermogen.
Belangrijk moment binnenkort: We spelen zaterdag de eerste halve finale voor de landstitel tegen Dalfsen. En een week later op Hemelvaartsdag de bekerfinale tegen VOC. Daarna op zondag weer tegen Dalfsen voor de tweede kruisfinale. Drie topwedstrijden dus binnen een week. Dat wordt zwaar, maar het is heel mooi.
Nieuws dat je bezighoudt: Toch nog steeds de verhoogde terreurdreiging. Je hoort eigenlijk iedere dag weer iets voorbijkomen wat er mee te maken heeft. Berichten dat een IS terrorist zijn moeder in Antwerpen belt en haar zegt dat ze de komende tijd niet op grote openbare plekken moet komen of berichten dat er weer mogelijke jihadisten zijn opgepakt. Het maakt me af en toe wel bang, maar thuis zitten wachten totdat het een keer fout gaat is ook geen optie. Het is juist belangrijk dat je van leuke dingen doen kan genieten. Met bang zijn kom je ook niet verder!

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANTAdvertentie