Skip to main content

Heel interessante bekerronde gaat vanavond van start

By 7 februari 2023Beker, Competities, Voorpagina

De eerste achtste finales van de landelijke beker worden vanavond afgewerkt en dat kan nog wel eens heel interessant worden.

Advertentie

In Beek komen streekgenoten BFC en LIONS elkaar tegen. De eredivisionist van de twee maakte lang deel uit van de fusieploeg, maar rukte zich enkele jaren geleden los. Op dit moment staat BFC vierde in de eredivisie.

Familie Eussen
De formatie uit Beek werkt weer samen met de aanstaande tegenstander. Spelers van BFC trainen mee met LIONS. Talent Jur Eussen staat vaak bij BFC op het wedstrijdblad, maar heeft ook al voor LIONS gedebuteerd. Vanavond zal hij tegenover zijn oudere broer Ids Eussen staan.

Ook een pikant treffen vanavond: Hellas – Aalsmeer. Veel spelers bij de landskampioen hebben een verleden in Den Haag. Denk aan Samir Benghanem, René de Knegt en Donny Vink. Kan de kampioenskandidaat uit de eredivisie het Aalsmeer lang moeilijk maken?

Slechts één competitiezege
Tachos hoopt in Schiedam weer eens te winnen. De laagvlieger van de BENE-League heeft in de competitie slechts één keer gewonnen. Thuisploeg DWS, een talentvol team, staat in de middenmoot van de eerste divisie.

Bekerprogramma vanavond:
20:00 BFC – LIONS
20:00 Hellas – Aalsmeer
20:00 DWS – Tachos
20:45 Quintus – Aalsmeer 2
21:00 Bevo 2 – Hurry-Up

Bekerprogramma donderdag:
20:00 VVW – Bevo
20:00 E&O – Houten

Volendam is al door naar de laatste acht. In de vooruit gespeelde kwartfinale met eerste divisionist Rapiditas maakten de Noord-Hollanders geen fout. Vorige week woensdag in Weert werd het 20-33.

Foto: FotoReza

Advertentie