Skip to main content

Heel veel WK-sterren op de vloer in Deense topper

Team Esbjerg krijgt vanavond de kans Odense HC voor het eerst dit seizoen te vloeren. Tijdens de kraker in Denemarken staan heel veel WK-sterren op de vloer.

Advertentie

De gasten, een ploeg met een duidelijke oranje rand, hebben dit seizoen nog niet verloren. Met 28 punten uit veertien duels is Odense HC op weg de titel te prolongeren. Al speelt de top-8 na 26 competitiewedstrijden eerst play-offs.

Team Esbjerg heeft zes punten minder en een wedstrijd minder gespeeld. In september 2021 kwamen beide teams elkaar voor het eerst in competitieverband tegen. Toen werd het 33-25 voor Odense HC.

Estavana Polman
Bij de thuisploeg laat Estavana Polman zich mogelijk weer zien. Vlak voor het wereldkampioenschap in Spanje maakte ze na een zware knieblessure haar rentree namens Team Esbjerg op het wedstrijdformulier. Op het WK maakte Polman haar eerste speelminuten in lange tijd.

Advertentie

Ook Henny Reistad, Vilde Ingstad, Marit Jacobsen, Kristine Breistøl en Sanna Solberg gaan vanavond in het rood-wit van Team Esbjerg de strijd aan met Odense HC. In Spanje werden de Noorse speelsters wereldkampioen door Frankrijk te kloppen.

Dit keer wel Reinhardt?
Bij Odense HC wereldkampioen Maren Aardahl op de lijn. Naast de geblesseerde Mia Rej, ze wordt door Larissa Nusser vervangen, ontbrak ook goalie Althea Reinhardt. Toch wisten de oranje-witten zonder de doelvrouw die namens de nationale ploeg van Denemarken heel belangrijk was op het WK bij het debuut van Nusser te winnen (30-27). Dione Housheer scoorde tegen Silkeborg-Voel acht keer.

Het rijtje met WK-gangers wordt nog mooier. Tot slot om 20:30 ook binnen de lijnen: Bo van Wetering, Mie Højlund, Lois Abbingh, Rikke Iversen en de Duitse doelvrouw Dinah Eckerle.

Foto: FotoReza

Advertentie