Skip to main content

Heenronde eredivisie wordt dit weekend volgemaakt

By 15 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

De laatste speelronde van de eerste seizoenshelft staat dit weekend in de eredivisie voor mannen op het programma. Alle zestien ploegen komen in actie.

Advertentie

Na veertien wedstrijden is de koppositie voor Tachos. De ploeg uit Waalwijk wist vorige week nummer drie BFC te verslaan. Runner-up Houten heeft een wedstrijd minder dan Tachos gespeeld.

Op zondagmiddag
De Noord-Brabantse lijstaanvoerder ontvangt vanavond WHC/Hercules. De bezoekers uit Den Haag moeten het na een goede competitiestart met de bovenste plek in het rechterrijtje genoegen nemen. Belager van Tachos Houten kan de borst aan het einde van de heenronde in de eredivisie nat maken.

De kampioenskandidaat uit Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek bij de opleidingsploeg van Aalsmeer. De Noord-Hollandse reserves staan derde en hebben slechts twee punten minder dan Houten.

Advertentie

BFC en E&O
BFC, een andere ploeg uit de top-5, gaat vanavond op bezoek bij GHV. Hoogvlieger E&O blijft na de uitzege op Bevo 2 thuis en komt weer een reserveteam tegen. Volendam 2 reist af naar Drenthe.

Tot slot uitgelicht: DFS Arnhem – Havas. De gasten uit Almere wisten een week geleden Hellas te verrassen (22-21). DFS Arnhem kwam door besmettingen niet in actie, maar moet vanavond wel aan de bak. Dit keer in eigen huis.

Programma eredivisie:
V&L – Bevo 2
GHV – BFC
DFS Arnhem – Havas
Tachos – WHC/Hercules
EHC – Feyenoord Handbal
E&O – Volendam 2
Hellas – Dynamico
Aalsmeer 2 – Houten

Foto: FotoReza

Advertentie