Heldenrol Schellekens bij zege Volendam op LIONS

By 11 december 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Door het stoppen van een penalty op het hele uur heeft Dennis Schellekens tegen LIONS twee punten voor Volendam gewonnen: 29-28.

Bij 16-13 bij rust en 28-24 leek Volendam vanavond in eigen huis op weg naar een comfortabele en sterke overwinning op koploper van de BENE-League LIONS. Twee minuten voor tijd tekende Luca van Straaten namens de gasten voor de aansluiting (28-27).

Tackle van Roefs
Met nog zestig tellen te gaan bracht linkeropbouwer van Volendam Abou Fofana het verschil weer op twee. Daarna veroverde Volendam nog een laatste keer de bal en leek de partij in de BENE-League zo uit te spelen.

Het was Leon Geus die met de zoemer in aantocht de bal verloor. Tim Roefs trok op eigen helft aan de noodrem en tackelde Rob Schmeits van LIONS. Roefs, oud-speler van de gasten, moest er met direct rood af en de Limburgers kregen de kans een punt in het vissersdorp te redden.

Vierde plek
Het was ‘slachtoffer’ Schmeits die de afsluitende penalty op zich nam. Schellekens ontpopte zich tot de held van Volendam door de strafworp van LIONS te keren waarna hij het middelpunt van de Noord-Hollandse feestvreugde werd.

LIONS, dat twee weken geleden de eerste nederlaag van het seizoen moest slikken, zakt door de uitnederlaag af naar plaats drie in de BENE-League. Volendam komt binnen op de vierde plek.