Skip to main content

Hellas bekert zonder moeite door

By 16 januari 2019Beker, Competities, Voorpagina

Hellas heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de bekercompetitie. De eredivisionist uit Den Haag kende weinig moeite met buur WHC-Hercules.

Advertentie

Voorafgaand aan de regiofinale werd de clash als gevoelig betiteld. Lang kwamen stadgenoten Hellas en Hercules uit op hetzelfde niveau. Op dit moment is Hellas actief in de eredivisie, terwijl na degradatie Hercules – samen met fusiepartner WHC – de koppositie in de eerste divisie bezet.

Doorwisselen
Dinsdagavond was het niveauverschil groot. Na 3-8 klonk bij 7-14 het rustsignaal. Ook na de pauze kwam Hellas niet in de problemen. De derby eindigde in 18-27.

Zo kon Hellas-oefenmeester Hans van Dijk, die onlangs bekend maakte na dit seizoen te stoppen bij de blauw-witten, met de herstart van de eredivisie in aantocht naar hartelust doorwisselen. Met zeven goals kroonde jeugdinternational Donny Vink zich tot topschutter van het duel. Bij WHC-Hercules maakte Timo Bakker de meeste doelpunten.

Beschermde status
Hellas schaart zich bij de tien ploegen met een beschermde status. Woensdag en donderdag worden nog eens vijf regiofinales afgewerkt. De loting voor de achtste bekerfinale is maandag.

Resterend programma regiofinales:
16/1 Aalsmeer 3 – Volendam 2, LIONS 2 – Bevo 3, Huissen – Ha-Stu
17/1 HVOS – Olympia’89/DOS’80, E&O 2 – Unitas

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie