Skip to main content

Hellas-doelman Hovingh over uitduel tegen buur: “Het zal lastig worden”

By 30 september 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Het hoofdmaal in de eredivisie is dit weekend de derby tussen Quintus – Hellas. Peter Lotman van het AD spreekt voorafgaand aan de burenruzie met doelman van de Haagse gasten Caspar Hovingh (23).

Advertentie

Hellas volgt de Heulse koploper op twee punten. De formatie van Hovingh verloor alleen in de tweede speelronde. Toen bleek kampioenskandidaat BFC met 33-28 te sterk.

Op zaterdagavond mogen doelman Hovingh en consorten opnieuw op bezoek bij een favoriet. De goalie van Hellas roemt de ervaring van aanstaande opponent Quintus: “Rick van Ravesteijn vind ik een goede cirkelloper, hij scoort veel. Meerdere spelers hebben ook een aantal jaren ervaring op het hogere niveau. Troy Oranje, die van Hellas komt, en René de Bakker scoren makkelijk vanuit de hoek. Ook heeft Quintus meer wisselmogelijkheden.”

“Het zal lastig worden, maar dat neemt niet weg dat ik denk dat wij een goede kans hebben om toch te winnen”, gaat Hovingh verder. Hij voelt zich lekker onder de Haagse lat en blinkt daar meer dan eens uit. “Dat kan alleen als de dekking goed functioneert. Dat samenspel is erg belangrijk voor mij om goed te kunnen keepen.”

Tegen de lijstaanvoerder Quintus mikt Hellas opnieuw op de verdediging. Na drie speelrondes mag Hovingh zich de minst gepasseerde doelman van de competitie noemen. De keeper besluit: “Dát is onze kracht. De taken goed uitvoeren in de dekking en dan de snelle tegenaanval, waardoor we makkelijk doelpunten kunnen maken aan de overkant.”

Foto: Imv-Fotografie

Advertentie