Skip to main content

Hellas en aanvoerder Van Bergen en Henegouwen komen er niet uit

By 23 augustus 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist Hellas neemt afscheid van sterkhouder Loek van Bergen en Henegouwen (30). Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De routinier kan vanwege zijn werk het vereiste aantal trainingsuren niet halen. Joris Witjens, die samen met Björn Budding en Maura Visser de Hellenen komend seizoen onder zijn hoede heeft, legt uit hoe jammer hij het vindt: “Een verdrietige zaak voor ons allemaal.”

“Het is verschrikkelijk om zo’n, mooie, lange carrière bij Hellas op deze manier te moeten afsluiten”, vervolgt hij. “Voor Loek zelf vervelend en voor ons uiteraard ook. Wij missen een prima handballer en een voorbeeldige aanvoerder.”

Gehoopt op meer krediet
Van Bergen en Henegouwen dacht aanvankelijk na gesprekken met de trainers dat er wel een mouw aan te passen zou zijn. “Maar kort voor de voorbereiding kreeg ik te horen, dat die twee keer trainen te weinig was voor het eerste team”, zegt het jeugdexponent. “Ik had gehoopt meer krediet te hebben, omdat ik al vanaf de jeugd bij Hellas handbal.”

Advertentie

Van Bergen en Henegouwen verder tegenover Lotman: “Ik heb er altijd alles voor gegeven. Ik dacht dat dit een bonusjaar zou worden, waarbij ik mijn ervaring nog zou kunnen overbrengen op die jonge gasten. En dan daarna mooi afscheid nemen. Maar dat mag helaas niet zo zijn. Ik voel me daar heel triest over.”

Streep in het zand
“Ontzettend balen, want wij verliezen hiermee een belangrijke dragende kracht. Toch moeten wij voor het borgen van de toekomst normen hanteren”, besluit Witjens. “Dat kan soms helaas niet anders. Maar hoe verdrietig ook, ergens staat er een streep in het zand. Ons doel is de cultuur terug te buigen naar ontwikkelen en presteren met consequent veel trainingsarbeid als basis.” 

Foto: Imv-Fotografie

Advertentie