Skip to main content

Hellas gluurt door de schutting

Hellas heeft geprobeerd twee spelers van buur Quintus te verleiden naar Den Haag te komen. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Marc de Vreede is op proef geweest bij Hellas. De opbouwspeler van Quintus kent hoofdtrainer Maarten Roestenburg van hun gezamenlijke periode bij stadgenoot Hercules.

“Maar ik ben toch tot de conclusie gekomen dat ik niet zonder mijn vrienden bij Quintus wil spelen”, legt De Vreede uit. Hij heeft zijn twijfels bij het besluit van de Heulse eredivisionist om in de BENE-League te willen spelen en besloot een training bij Hellas mee te draaien.

Paul Vis
De Vreede: “Bij Hellas krijg ik meer speeltijd, verwacht ik, maar dat gaat toch niet opwegen tegen de lol die ik met mijn vrienden heb tijdens de trainingen, in de kleedkamer en de busreizen. Het wordt een zwaar jaar in de BENE-League, maar daar vinden ook wel weer onze weg in.”

Advertentie

Ook is er appcontact tussen Roestenburg en doelman van Quintus Paul Vis geweest. De 31-jarige doelman speelde tussen 2017 en 2019 al in het blauw-wit van de Haagse club. Tot een terugkeer komt het niet.

Vijfjarenplan
“We zijn bij Quintus met een mooie ploeg bezig en er zijn binnen de club positieve zaken gaande. De faciliteiten worden uitgebreid en er is een degelijk vijfjarenplan opgezet om een stabiele ploeg te worden in de BENE-League. Ik heb vertrouwen in de aanpak van onze trainers Geert Hinskens en Jack van Lier”, licht Vis toe.

Zo weet Quintus twee belangrijke krachten te behouden en loert de Zuid-Hollandse club met ambitie op versterkingen, want Collin de Vette en Yannick Boers stoppen. Eerder raakten de groen-witten een andere linkspoot Stan Zwinkels (23) kwijt aan Aalsmeer.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie