Skip to main content

Hellas krijgt koploper op visite, thuisduel voor BFC

By 28 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Veel ogen zijn dit weekend in de eredivisie gericht op de kraker in Den Haag tussen Hellas en koploper Houten. Na een weekend vrij vervolgt de competitie.

Advertentie

Na zes speelrondes zijn de gasten uit Utrecht nog ongeslagen. Thuisploeg Hellas heeft vier punten minder dan Houten: twaalf om acht.

Caspar Hovingh
De laatste ontmoeting tussen beide eredivisionisten ging naar Hellas. Trainer/coach van de wit-blauwen Joris Witjens kan het uitduel in de lente in The Dome nog goed herinneren: “Houten had het kampioenschap aan Tachos verloren en wij deden hen nog meer pijn door in Utrecht duidelijk te winnen. Ik ben benieuwd of we daar nog eens toe in staat zijn. Zij hebben meer ervaring in de ploeg.”

Bij Hellas is de vraag of doelman Caspar Hovingh op tijd fit is. De goalie, die in goede vorm steekt, viel onlangs geblesseerd uit en kan tegen Houten van grote waarde zijn voor Witjens en Hellas-compagnon Björn Budding.

In Beek
Gelijktijdig ontvangt runner-up BFC in Beek PSV. De promovendus uit Eindhoven moet genoegen nemen met een plaats in het rechterrijtje. BFC, waar Jo Smeets aan het roer staat, is net als Houten nog niet geklopt in de eredivisie.

Programma eredivisie:
BFC – PSV
Hellas – Houten
Vrone/Berdos – Feyenoord Handbal
WHC/Hercules – Dynamico
DFS Arnhem – Quintus
EHC – Volendam 2
E&O – Havas
Bevo 2 – Aalsmeer 2

Foto: FotoReza

Advertentie