Skip to main content

Hellas raakt Pantel kwijt aan Duitse topclub

Hellas-doelman Hendrik Pantel stapt over naar de Duitse topclub THW Kiel. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De pas 17-jarige ballenstopper sluit in de zomer aan bij de U19 van de Bundesliga-club. Het jeugdteam van THW Kiel heeft zich onlangs voor de hoogste jeugddivisie van Duitsland geplaatst.

Twee jaar geleden kwam Pantel bij THW Kiel op de radar. “De coach zei toen, dat we contact zouden houden en dat ik het jaar erop nóg een keer mocht meetrainen. Dat was dus dit jaar. Ze lieten weten mij graag te willen hebben en ik wilde zelf  ook daar naar toe. Van beide kanten een positief uitgangspunt”, aldus de goalie tegenover Lotman.

Intensieve keeperstraining
Al vanaf zijn zesde is Pantel lid van de Haagse club. Afgelopen seizoen speelde de jeugdinternational namens de hoofdmacht van Hellas meerdere wedstrijden in de eredivisie. De ploeg van Richard Rijkens, die in het nieuwe seizoen wordt geassisteerd door Bart de Koning, eindigde op plaats zeven.

“Ik kom op de campus terecht die recht naast de faciliteiten van Kiel ligt”, vervolgt Pantel wiens ouders van oorsprong Duits zijn. “Ik verwacht veel van een intensieve keeperstraining. Vooral gericht op het lezen van het spel en meer tactisch dan technisch.”

Ismael Fakhir
Pantel is de enige speler die Rijkens verliest. Martijn Poot (Hubo Handbal) en spelmaker Ismael Fakhir voegen zich weer bij Hellas. Laatstgenoemde stopte een jaar geleden, maar gaat het in het nieuwe seizoen weer in het wit-blauw proberen.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie