Skip to main content

Hemmes: “De fans vinden het hartstikke mooi”

By 23 september 2019BENE-league, Voorpagina

Het Drentse Hurry-Up stuntte zaterdagavond door in België favoriet Visé te kloppen (27-29). Met acht punten uit vier wedstrijden, de maximale score, voeren Sven Hemmes en consorten de ranglijst in de BENE-League aan.

Advertentie

Na zeges op Sporting NeLo, Atomix en Houten stond afgelopen weekend Visé op het menu voor Hurry-Up. Een échte test, volgens kenners, waarin de Zwartemeerders wel eens voor het eerst zouden kunnen struikelen. In de slotfase sloeg Hurry-Up een beslissend gaatje (25-28).

“De selectie is groter geworden. Er kan doorgewisseld worden. Dat is wel eens anders geweest. Dan verloor Hurry-Up wedstrijden aan het eind. Spelers die het moesten doen bleven zestig minuten staan en hadden aan het eind te weinig over. Joop (Fiege, red.) kan nu jongens sparen voor het slot”, vat Sven Hemmes de truc van de oranjehemden samen.

Trots
De doelman is na afwezigheid van één seizoen terug in Zwartemeer. “Ik heb hier goede seizoenen meegemaakt en ben erg blij dat ik terug ben”, lacht Hemmes. “En ik moet zeggen: ik had niet verwacht dat ik nu al op dit niveau mee zou kunnen. Ik dacht dat ik drie maanden nodig zou zijn, maar ik kan zelfs belangrijk zijn.”

Advertentie

“Hurry-Up is een ploeg waar vooraf nauwelijks rekening mee is gehouden”

Zo was Hemmes tegen Visé een van de uitblinkers. Na het laatste fluitsignaal ging de opmerkelijke koploper van de BENE-League hossend van het veld. “Eigenlijk zijn we na iedere overwinning uitgelaten. We zijn trots. Hurry-Up is een ploeg waar vooraf nauwelijks rekening mee is gehouden. Ik ga niet zeggen dat we titelkandidaat zijn, maar – na een stroeve voorbereiding – geven we thuis.”

Werklust
“Ook de rol van Joop is belangrijk”, is Hemmes complimenteus over zijn hoofdtrainer. “Hij is bruggenbouwer en zorgt voor ontspannenheid in de ploeg. Hij wil dat we hard werken. Daarnaast, wat ik bewonder, is hij oprecht geïnteresseerd in de spelers. Dat vind ik een kracht. Dat heb ik als speler wel eens anders ervaren, hoor.”

Op zaterdagavond ontvangt Hurry-Up Volendam in Zwartemeer. Tijdens thuisduels van de oranjehemden is de hal doorgaans goed gevuld. “De fans vinden het hartstikke mooi. Vooral over de werklust die we als ploeg leveren krijgen we van hen veel complimentjes. Ik vind het prachtig. Ik heb hier een mooie periode gekend en ook dit jaar voel ik me goed.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie