Skip to main content

Hendrikse en Heusdens blijven met scherp schieten

De vijftiende speelronde in de Bundesliga heeft opnieuw veel Nederlandse goals opgeleverd. Landgenoten Nathalie Hendrikse en Sabine Heusdens blijven voor het vijandelijke doel indruk maken.

Advertentie

Hendrikse maakte afgelopen zomer als opvolger van Ana Pavkovic de overstap van het Noorse Gjerpen naar Neckarsulmer SU. In het blauw-geel van de Duitse club is ze succesvol als afmaker op de rechterhoek. In de verloren partij tegen TSV Bayer 04 Leverkusen (23-26) scoorde Hendrikse zes keer.

Zo komt haar subtotaal op 50 uit dertien duels. Ook Jill Kooij (4), Lynn Knippenborg (4) en Anne-Fleur Bruggeman kwamen in het treffen tot scoren.

83 treffers
Sabine Heusdens was afgelopen weekend de meest doelgevaarlijke Nederlander in de Bundesliga. Ze prikte namens HSG Bad Wildungen Vipers negen keer raak tegen Buxtehuder SV. Genoeg voor de zege bleek de vorm van Heusdens, wiens subtotaal op 83 treffers staat, niet. De thuisploeg ging met de twee punten aan de haal: 31-26.

Advertentie

Borussia Dortmund is voor de veertiende keer op rij ongeslagen gebleven. Ook VfL Oldenburg kon de geel-zwarten niet laten wankelen. Na 19-10 bij rust eindigde de partij in 39-30. Kelly Dulfer vond acht keer het net. Ook Inger Smits en Myrthe Schoenaker (ieder 6 goals) waren op schot.

Delaila Amega
De subtopper tussen HSG Blomberg-Lippe en TuS Metzingen is een prooi geworden voor de gasten in het roze: 24-28. Bo van Wetering (3), Delaila Amega (2) en Tamara Haggerty vonden namens TuS Metzingen het net. Waar Van Wetering en Haggerty ook na de zomer te zien zijn bij de Bundesliga-club, stapt Amega over.

De international heeft in Borussia Dortmund een nieuwe club gevonden. Ook Tessa van Zijl, opponent van TuS Metzingen bij HSG Blomberg-Lippe, heeft bij de Nederlands getinte koploper uit Duitsland getekend. Van Zijl scoorde afgelopen speelronde net als Isabelle Jongenelen en Celine Michielsen vier keer.

Lees ook: Dekker maakt indruk met goals

Advertentie