Skip to main content

Hendrikse klopt Van der Heijden in EHF European League, eerste nederlaag Neptunes de Nantes

By 5 februari 2024Buitenland, Voorpagina

De handjevol landgenoten laat zich in de groepsfase van de EHF European League zien. Afgelopen weekend rekende het Thüringer HC van Nathalie Hendrikse (foto) af met Franse visite.

Advertentie

De nummer drie van de Bundesliga was met 29-22 te sterk voor Chambray Touraine. Namens de bezoekers scoorde Oranjedame Laura van der Heijden vier keer. Vorige week verlengde de rechteropbouwer haar contract bij de donkerblauwen.

Hendrikse was zaterdagavond twee keer trefzeker. In groep B blijft Thüringer HC ongenaakbaar. Met acht punten gaan de Duitsers aan de leiding. Chambray Touraine heeft nog maar twee punten en moet met nog twee groepswedstrijden te gaan voor het Roemeense HC Dunarea Braila, zes punten, zien te komen om de kwartfinale te halen.

29-34 voor de Roemenen
In poule C ging het Neptunes de Nantes van Kelly Vollebregt voor het eerst ten onder. De pot met GS Gloria 2018 GN eindigde vorige week nog in 19-19, maar afgelopen weekend in Frankrijk werd het 29-34 voor de Roemeense gasten. Vollebregt vond het net twee keer.

Advertentie

Ook in groep C: MKS FunFloor Lublin versus het Nederlands getinte HSG Bensheim/Auerbach. Vorige week in Duitsland zegevierde de Bundesliga-club nog tegen de Polen, maar de return eindigde in 34-32 voor MKS FunFloor. Zo staat HSG Bensheim/Auerbach weer laatst in de poule.

Dekker en Van Beurden
Acht keer vond Sarah Dekker in Polen het net. De linkspoot heeft er in vier groepswedstrijden al 22 gemaakt. Met dertien stops (36 procent) scoorde ook doelvrouw Helen van Beurden een voldoende in Europa.

Aanstaande zaterdag keert oud-speler van Borussia Dortmund en TuS Metzingen Vollebregt even terug in Duitsland. Dan is HSG Bensheim/Auerbach – Neptunes de Nantes.

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie