Skip to main content

BREKEND: Hereniging Thomsen en Groot aanstaande bij Oranje

By 30 september 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Deense Helle Thomsen lijkt Henk Groener op te volgen als bondscoach van de Oranjedames. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Daarmee wordt gehoor gegeven aan een wens uit de spelersraad van de nationale ploeg.

Advertentie

Thomsen won als clubcoach twee keer de Deense titel, eenmaal de beker en de EHF Cup. Spelverdeelster Nycke Groot, misschien wel de belangrijkste speler van Oranje, werkte zowel bij Team Holstebro als FC Midtjylland met Thomsen. Onder haar leiding werd de 28-jarige middenopbouwer twee keer handbalster van het jaar in Denemarken.

Volgende stap
Vanuit de spelersraad van Oranje, bestaande uit Groot, Broch, Snelder, Abbingh en Bont, bestond geruime tijd de wens een buitenlandse coach voor de groep te zetten. De raad denkt met een internationale coach de volgende stap te kunnen zetten. Thomsen zou na het nieuws dat Henk Groener per 1 januari stop direct gesolliciteerd hebben.

Snelle wisseling
Wanneer het NHV en Thomsen tot een akkoord komen is de kans aanwezig dat de 45-jarige Deense volgende week tijdens het Holland Handball Tournament al aan het roer van Oranje staat. Groener laat aan de NOS weten begrip te hebben voor de ontwikkeling. “Als technisch directeur zou ik hetzelfde doen. Er is een besluit genomen. Je weet dat het afloopt. Dan komt er ook een bepaalde dynamiek op gang en worden er vragen gesteld”.

EK
De snelle wisseling van de wacht staat in teken van het EK, dat in december in Zweden gehouden wordt. “Uiteindelijk gaat het om de voortgang van het project en wat het belangrijkste is voor het Nederlandse handbal”, besluit Groener, die bijna acht jaar bondscoach was van de Nederlandse handbalvrouwen.

Advertentie