Skip to main content

Herkansing Knippenborg bij Oranje: “Vorig seizoen was misschien wel m’n beste ooit”

By 30 november 2021december 2nd, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ze had Oranje al even uit haar hoofd gezet, maar door de pannen van het dak te spelen in Duitsland krijgt Lynn Knippenborg (29) een herkansing bij de nationale ploeg. “Mensen kennen me vooral als aangever, maar de afgelopen anderhalf jaar heb ik ook veel doelpunten gemaakt.”

Advertentie

Al zes keer eerder ging Knippenborg mee met het Nederlands team naar een groot eindtoernooi. Na de aanstelling van Manu Mayonnade als bondscoach van de Oranjedames raakte de spelverdeelster van Neckarsulm SU uit beeld. “Topsport is soms keihard, dat is niet erg. Maar als de uitleg uitblijft terwijl ik erom vraag dan kom ik niet verder”, legt Knippenborg uit. Het missen van het WK in 2019 en de Olympische Spelen is voor de Gelderse een gesloten boek.

“Het belletje van Monique (Tijsterman, red.) in oktober kwam als een welkome verrassing”, gaat Knippenborg verder. De interim-bondscoach haalde de middenopbouwer voor de EK-kwalificatieduels van Oranje tegen Wit-Rusland en Griekenland terug. “Daarna hebben we goed contact gehouden. Begin vorige week liet ze me weten dat ik goed trainde en in beeld was voor het wereldkampioenschap in Spanje.”

Dragende kracht bij Neckarsulm SU
De selectie van Knippenborg komt niet uit de lucht vallen. “Vorig seizoen was misschien wel m’n beste ooit. Ook dit jaar gaat het in de Bundesliga erg goed”, vertelt Knippenborg. Wekelijks is ze bij Neckarsulm SU een van de dragende krachten. “Ik laat nu ook zien te kunnen scoren. Mensen kennen me vooral als aangever, maar de afgelopen anderhalf jaar heb ik ook veel doelpunten gemaakt. Ook de assists blijf ik geven. Ik krijg heel veel vertrouwen van de trainster in Duitsland. Dat doet me enorm goed.”

Advertentie

“Ik heb het plezier in het spelletje helemaal gevonden. De gedachte dat ik bezig ben met mijn laatste jaren als topsporter heeft me gedwongen te genieten. Daar ben ik me de laatste jaren heel bewust van. Het maakt me vrij in het hoofd”, klinkt het helder.

Nummer drie op midden
Herboren krijgt Knippenborg in Torrevieja de kans haar interlandcarrière een beter vervolg en einde te geven. “Als ik de kans krijg, grijp ik die met beide handen aan. Ik heb meerdere WK’s en EK’s gespeeld en hoop met mijn ervaring van waarde te kunnen zijn”, zegt Knippenborg. “Monique heeft me vertelt dat Larissa Nusser en Inger Smits voor me staan, maar in die rol schik ik me. Ik stond altijd achter Nycke Groot en Maura Visser. Ik wil me van m’n beste kant laten zien.”

“Tijdens de trainingen ga ik het Larissa en Inger zo moeilijk mogelijk maken. Die weerstand kunnen zij gebruiken”, lacht Knippenborg stiekem. “Ook hoop ik met mijn tactisch inzicht voor hen en anderen van waarde te kunnen zijn. Als de bondscoach denkt me te moeten inzetten dan zal ik er staan. Ik wil een goed gevoel bij het Nederlands team krijgen.”

Even vrij gevoel
“Genieten is ook heel belangrijk geworden”, besluit de blondine. “Het leuk hebben met de meiden en m’n steentje bijdragen. Dat ik met een even vrij gevoel terug kan naar de club.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie