Skip to main content

Herstart eredivisie: Koploper naar Raalte, VOC ontvangt V&L

By 26 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na het EK gaat de eredivisie voor vrouwen weer verder. Drie ploegen hebben zich al in de competitie laten zien en vanavond volgen de andere negen teams.

Advertentie

SEW heeft BFC (winst) en HandbaL Venlo (verlies) reeds getroffen. Op woensdagavond eindigde de partij tussen de top-2 in 31-24 voor de landskampioen. Zo is de koppositie alleen voor HandbaL Venlo.

De Noord-Limburgers gaan op visite bij middenmoter Kwiek. Gelijktijdig ontvangt achtvolger SEW in Waddinxveen streekgenoot Volendam. Zo gaat Denise Mol tegen de ploeg uit haar woonplaats spelen.

In ’t Veld de confrontatie tussen de nummer negen op de ranglijst VZV en Quintus dat zesde staat. Vorig jaar zou het affiche nog betiteld kunnen worden als topper. VZV en Quintus staan dit seizoen op achterstand.

Wel in het linkerrijtje: VOC versus V&L. De Amsterdammers, die zonder de naar SG BBM Bietigheim getransfereerde Roos Daleman verder gaan, moeten tot nu toe HandbaL Venlo en SEW voor laten gaan. De aanstaande gasten uit Geleen (foto) staan knap op plaats vijf en won al van DSVD, Kwiek, BFC en Velo.

Programma eredivisie:
DSVD – PSV
VZV – Quintus
Kwiek – HandbaL Venlo
Velo – BFC
VOC – V&L
SEW – Volendam

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie