Herstart eredivisie: SEW pas na rust langs hekkensluiter

By 20 november 2022november 21st, 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na het EK is de eerste eredivisiewedstrijd alweer gespeeld. Pas na rust kwam koploper SEW gisteravond los van nummer laatst BFC: 27-19.

De gasten uit Beek pakten in Noord-Holland brutaal de leiding. Na twintig minuten tekende Ike Cremers voor de 6-9. In de eerste helft vond Jaimy Habets namens het nog puntloze BFC al vier keer het net.

Nog voor rust kwam SEW, dat nog niet heeft verloren in de eredivisie, weer aan de juiste kan van de score terecht. Na 12-10 liepen de blauw-witten uit naar 19-13 en was het gedaan met de spanning.

Namens SEW scoorde Eline Veltrop in het uur vijf keer. Vier doelpunten werden door rechteropbouwer Denise Mol gemaakt. Zo is de thuisformatie van Michael Vijverberg op gelijke hoogte gekomen met Handbal Venlo dat ook nog geen punt heeft laten liggen.