Skip to main content

Het anker van Grummel ligt in Tegelen

Ze is pas 22, maar Sharon Grummel is al bezig aan haar vijfde seizoen bij HandbaL Venlo. De toon van de Drentse rechteropbouwer is zelfs Limburgs geworden.

Advertentie

Met tien doelpunten had Grummel een groot aandeel in de uitzege van HandbaL Venlo op Kwiek. In Raalte stonden de Limburgers afgelopen zaterdag bij rust nog met vier achter (19-15). “Dat hebben we in de tweede helft weten om te zetten. We moesten van ver komen, maar hebben elf doelpunten ingehaald (28-34 eindstand, red.). Als landskampioen wil iedereen je pakken”, legt Grummel uit.

De linkspoot spreekt inmiddels met een zachte g. Dat is opvallend, want Grummel komt uit het Noorden. “Toen E&O in 2018 naar de eerste divisie degradeerde ben ik om me heen gaan kijken, want ik wilde in de eredivisie blijven spelen”, vertelt de voormalig jeugdinternational. Na een proefwedstrijd in Venlo besloot ze al op de terugweg naar Emmen om over te stappen. “De club dacht meteen mee over een plek om te wonen. Belangrijk voor mij, want ik was pas 17.”

Op de bank ploffen
“Ik heb meer dan drie jaar in het ‘handbalhuis’ van de club gewoond. Heb veel speelsters zien komen en gaan. Bijvoorbeeld Renske Michielsen, Tessa Hilbrands en ook onze huidige keeper Liza Rovers”, aldus Grummel. Inmiddels woont ze in Tegelen. “Zoek dat maar eens op, haha. Het is een dorp naast Venlo. Samen met mijn vriend hebben we daar daar een huis gekocht.”

Advertentie

Na jaren een plekje met teamgenoten te hebben gedeeld, vindt Grummel in Tegelen samen met haar vriend meer rust. “Na een drukke dag kan ik hier op de bank ploffen en heb ik geen drukte meer om me heen”, lacht ze. De stilte is belangrijk voor Grummel, want de blondine studeert sinds de zomer Bouwkunde in Arnhem. “Twee uur met de trein heen en weer terug. Vaak in combinatie met trainen in de avond. Dat vraagt best veel van mijn focus en energie.”

Meer variatie
HandbaL Venlo heeft de linkerpoot van Grummel in de eredivisie nodig. In Noord-Limburg is de rechteropbouwer een belangrijk wapen geworden. “Ik moet voor gevaar van afstand zorgen. Mijn harde schot is mijn specialiteit. Al kom ik daar niet meer mee weg. Na zoveel seizoenen in de eredivisie kennen tegenstanders je. Er zijn veel schotbeelden van me beschikbaar. Zo heb ik moeten leren variëren. Ik probeer vaker één-tegen-één te gaan of het samenspel met de cirkel op te zoeken.”

“Sinds we de titel hebben gepakt staat er meer druk op ons”, geeft Grummel toe. In de lente behaalde ze in het blauw-wit de landstitel. De eerste grote prijs voor Grummel en HandbaL Venlo. “Toen ik hier in 2018 kwam, speelden we in de middenmoot. Door veel samen te trainen en spelen zijn we gaan groeien. Dat heeft ook in de finale tegen VOC de doorslag gegeven. We speelden als team. Heel vet om mee te maken en nu zijn we in de eredivisie de te kloppen ploeg.”

Opleiding en werk
In het Zuiden is voor Grummel alles op z’n plek gevallen. “Toen ik nog bij Jong Oranje zat had ik de droom in het buitenland te spelen, maar dat heb ik losgelaten”, is ze eerlijk. “Ik heb heel veel plezier in het spelletje en wil met HandbaL Venlo meer winnen, maar geef mijn opleiding en werk nu voorrang. Combineren is over de grens niet mogelijk. Dat is niet prettig. Laat mij maar lekker in Tegelen. Nee, ik ben hier niet meer weg te slaan.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie