Skip to main content

Het duurt nog wel even tot Mol gewend is aan de wit-blauwe kleuren

Als het aanbod van SEW uit was gebleven, had Denise Mol (20) nog voor Volendam gespeeld. Dat weet de nieuweling in Wognum zeker.

Advertentie

Toch draagt de rechteropbouwer dit jaar het wit-blauw van de concurrent uit Noord-Holland. “Het duurt nog wel even voor ik aan de nieuwe kleuren ben gewend”, lacht de Volendamse.

Als A-junior voegde Mol zich enkele jaren geleden bij de hoofdmacht van Volendam. “Toen kwamen we nog uit in de tweede divisie”, aldus Mol. Met ‘we’ bedoeld ze haar vorige club Volendam.

Vanuit de tweede divisie
Twee promoties later debuteerde Volendam met Mol op de rechteropbouw in de eredivisie. Door haar transfer naar SEW stond ze in de voorbereiding voor het eerst in haar carrière tegenover de club uit haar geboorteplaats. “Niet mijn favoriete wedstrijd. Ik ken die meiden al heel mijn leven. Met Jaimy Mens heb ik op de basisschool gezeten.”

Advertentie

De oefenpartij in de Noord Holland Cup werd gewonnen door SEW. Mol vindt dat de eredivisionist uit Wognum meer potentie heeft: “Bij SEW is bijvoorbeeld ook een tweede team. De trainingen worden beter bezocht. Het sprak me meteen aan.” Dan: “Het blijken ook heel aardige meiden te zijn.”

Top-3 aanvallen
Mol was er in de lente zelf snel uit. “Toen moest ik het mijn teamgenoten bij Volendam nog vertellen”, slikt de Volendamse. “Gelukkig reageerden ze bijna allemaal heel fijn. Bij SEW proberen we de top-3 in de competitie aan te vallen. Daar kijk ik naar uit.”

“Als SEW niet was gekomen had ik nu nog voor Volendam gespeeld. Het is maar tien minuten fietsen naar de training. Nu moet ik de auto pakken”, zegt Mol. “De stap is goed voor me. Ik word uitgedaagd. Tijdens de krachttraining bij SEW ben ik nog altijd niet de meest fanatieke, maar ik pak het al serieuzer aan dan bij Volendam.”

Pas in november
In de eerste competitiewedstrijd rekende SEW af met Kwiek. Aankomend weekend komt DSVD langs in Wognum. Volendam wordt pas in november getroffen. Mol: “Dan kan ik hier nog even wennen. Al zal ik nooit uitkijken naar de wedstrijd tegen Volendam.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie