Skip to main content

“Het is heel bijzonder voor me dit mee te maken”

Debbie Bont (31) is dit weekend de Nederlandse troef tijdens de Final4 van de Champions League. De Franse werkgever van de Oranjedame Metz Handball is een van de vier kanshebbers op de Europese beker.

Advertentie

De kwartfinale sloegen Bont en consorten door de uitsluiting van het Russische Rostov-Don over. Bij de laatste zestien was Metz Handball, afgelopen weekend kampioen in Frankrijk geworden, twee keer te sterk voor Borussia Dortmund.

Bont: “Het is heel bijzonder voor me dit mee te maken. Ik heb al veel grote eindtoernooien gespeeld, maar de Final4 van de Champions League ontbrak nog.”

Vipers Kristiansand
Met het Nederlands team werd de rechterhoekspeelster uit Volendam in 2019 al wereldkampioen. De Champions League staat nog niet op het palmares van Bont. In clubverband werd de international in 2013 en 2018 reeds eens kampioen van Denemarken.

Advertentie

In de halve finale in Boedapest moet Metz Handball, dat nog altijd wordt gecoacht door Manu Mayonnade, langs titelhouder Vipers Kristiansand om de eindstrijd te halen. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen Team Esbjerg en Györ. Laatstgenoemde ploeg domineert het All Star Team van de Champions League.

Fifty-fifty
“Onze kansen schat ik op fifty-fifty“, vervolgt Bont. “We kennen Vipers van de groepsfase en weten hoe ze spelen. Toch is dit een wedstrijd op zich. Beide teams zullen veel moeten geven. Ik heb er veel zin in!”

In de groepsfase versloeg Metz Handball Vipers Kristiansand al twee keer. In Noord-Frankrijk werd het 23-18. De return in Noorwegen eindigde in 25-31.

Programma Final4 Champions League:
Zaterdag 4 juni 15:15 Györ – Team Esbjerg
Zaterdag 4 juni 18:00 Metz Handball – Vipers Kristiansand
Zondag 5 juni 15:15 Troostfinale
Zondag 5 juni 15:15 Eindstrijd

Bont, met Metz Handball ook nog in de race om de Franse beker, is op EHF TV te volgen. Schakel op zaterdag en zondag hier in.

Foto: FotoReza

Advertentie