Skip to main content

“Het is heel gaaf je te meten met de allerbesten”

Met Team Esbjerg komt Estavana Polman dit seizoen uit in de Champions League. Op zaterdag ontvangt de landskampioen van Denemarken het Rostov-Don van Lois Abbingh. “Het is altijd leuk meiden van Oranje tegen te komen.”

Advertentie

In het seizoen 2016-2017 kwam Team Esbjerg voor het laatst uit in de Champions League. “Toen heb ik door mijn zwangerschap veel moeten missen. Ik heb er iets prachtigs voor teruggekregen, maar ik vind het nu heerlijk wel mee te doen. Het is een prachtig podium”, vertelt Estavana Polman.

In het kampioenenbal is de ploeg van de populaire international ingedeeld in een groep met CSM Bucuresti, MKS Perla Lublin en Rostov-Don. “Het is heel gaaf je te meten met de allerbesten”, gaat Polman enthousiast verder. “Er wordt fysiek meer van je gevraagd en tegenstanders spelen soms een heel ander spelletje.”

Niveau
“Door te spelen tegen heel goede tegenstanders groeit het niveau van onze groep. We nemen de ervaringen mee naar de competitie. We staan niet voor niets bovenaan in Denemarken. Een heel sterke competitie”, weet de goaltjesdief zeker. Herning-Ikast Handbold staat tweede. Odense HC maakt het podium in het Noord-Europese land af.

Lois Abbingh
Op zaterdag ontvangt Team Esbjerg de koploper in de groep: Rostov-Don. “Lois komt naar Denemarken!”, besluit ze enthousiast. “Het is altijd leuk meiden van Oranje tegen te komen. Eerst komt ze bij ons en daarna mogen wij naar Rusland vliegen. Je maakt wat mee als je Champions League speelt. Ik kan over een aantal jaar aan mijn dochter vertellen wat mama allemaal heeft meegemaakt.”

Team Esbjerg – Rostov-Don begint om 14:30. De partij tussen Polman en Abbingh is hier te zien.

Foto: FotoReza

Advertentie