Skip to main content

”Het spijt me Nederland, maar jullie gaan niet winnen”

De Pools-Deense bondscoach Kim Rasmussen denkt dat Polen vanavond een einde gaat maken aan de zegereeks van Nederland, dat zegt Rasmussen in een interview met de Deense site Stregspiller.com.

Advertentie

Na een matige poulefase is het toch verrassend te noemen dat de Polen in de halve finale staan. De ploeg won in de achtste finales met één doelpunt verschil van Hongarije (24-23) en schakelde in de kwartfinale het grote Rusland uit, ook met één doelpunt verschil (21-20). Het tekent de vechtlust van het Poolse team.
“Mijn speelsters hebben een enorme wil om te winnen en doen alles om hun doel te bereiken. Karolina Kudlacz speelt al het gehele toernooi met een gebroken vinger, maar ze weigert op te geven. Ze wordt drie tot vier uur per dag behandeld. Ik denk dat dit het beste voorbeeld is voor de spirit in onze ploeg. De speelsters geloven in zichzelf en vertrouwen elkaar”, aldus Rasmussen.

Matige start

”We hadden een goede voorbereiding op het WK met een aantal goede oefenresultaten. We hoopten dan ook dat we in dit toernooi ver zouden komen. Toch was onze start niet optimaal. We hadden moeilijke wedstrijden tegen de zwakkere uit de poule, speelden goed tegen Zweden maar verloren ruim van Nederland. Dat was niet hoe we het ons voorgesteld hadden. Na de poulefase hebben we afgesproken dat we het verleden zouden vergeten en ons zouden richten op de toekomst.”

Bewondering voor Oranje
Over het succes van tegenstander Nederland is Rasmussen duidelijk. ”Ik zie ze helemaal niet als verrassing. Ik vind dat ze een fantastisch team hebben. Net als wij zijn ze erg goed in twee tegen twee en één tegen één situaties. Ze hebben een aantal geweldige speelsters. Dat is het resultaat van hoe de Nederlanders de laatste jaren hun talenten opleiden. Dat bewonder ik zeer.”

Ondanks dat Nederland het eerste duel met elf doelpunten verschil denkt Rasmussen dat zijn team de wedstrijd van vrijdagavond gaat winnen.
”Het spijt me voor Nederland, maar ze gaan niet van ons winnen. Als ze niet tegen ons hoefden te spelen, dan hadden ze wereldkampioen kunnen worden”, aldus Kim Rasmussen lachend. ”Ik ga niet vertellen hoe we Nederland gaan aanpakken, want ik wil niets verraden. Maar ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat we grip moeten krijgen op hun opbouwers. Los van dat hebben hebben wij onze spirit als wapen. Dat kan ons ver brengen.”

Foto: Stéphane Pillaud, IHF

 

Advertentie