Skip to main content

Het sportieve plafond van Hendrikse blijkt steeds hoger te liggen

Met Nathalie Hendrikse (27) bijna heel het uur op de rechterhoek doet Thüringer HC weer als vanouds mee in de strijd om de Duitse landstitel. Haar eigen weggetje volgend heeft de blondine de top van de Bundesliga en EHF European League bereikt. 

Advertentie

Tussen kanonnen SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund staat oud-landskampioen Thüringer HC op plaats twee. “Als we deze positie weten vast te houden, kunnen we in de zomer misschien wel een ticket voor de Champions League bemachtigen. Als je het dan toch over doelen wil spreken… Dat is wel een doel van me!”

Vanuit Erfurt is een opgetogen Hendrikse te horen. Als nieuweling van Thüringer HC heeft de rechterhoekspeler het naar haar zin. Hendrikse is in de zomer overgekomen van competitiegenoot SU Neckarsulm. “Daar heb ik drie jaar gezeten en ik voelde dat ik toe was een iets nieuws”, legt ze uit. “De trainer van ‘THC’ hoorde over mijn beschikbaarheid en toonde meteen veel interesse.”

Via het Noorse Gjerpen
Bij Thüringer HC zwaait Herbert Müller nog altijd de scepter. “Een trainer die niet bij alle speelsters in de smaak valt, maar al na het eerste gesprek kon ik het wel met hem vinden. Ik wil hard werken en hij geeft me vertrouwen. Ja, ik denk dat er wel sprake is van een klik.”

Advertentie

In 2017 ruilde Hendrikse VOC niet in voor een club uit Denemarken of Frankrijk. Nee, ze sloot aan bij het Noorse Gjerpen. “Veel jonge speelsters uit Nederland hebben al vroeg de droom het Nederlands team te halen en moeten snel naar een bekende club in het buitenland. Die drang heb ik nooit gehad. In Noorwegen heb ik een mooie tijd gehad en veel mensen leren kennen. Ook in Duitsland bij SU Neckarsulm heb ik me weer op meerdere vlakken door kunnen ontwikkelen.”

Afgelopen weekend tegen Paris 92
“Voor mij is het gevoel op een plek heel belangrijk en dan ga ik graag de uitdaging aan. Dan is het niet eens nodig dat er veel andere Nederlanders bij de club spelen. Het tegendeel is misschien zelfs wel waar. Ik vind het leuk om anderen te leren kennen en zo ontstaan er ook geen kliekjes in een team”, legt Hendrikse uit. Ze komt net terug van een lunch met een teamgenoot. “Ik hou er van om naast het handbal lekker de stad in te gaan.”

Met Thüringer HC, waar ze steevast een van de topschutters is, heeft Hendrikse zich ook geplaatst voor de groepsfase van de EHF European League. “Afgelopen weekend wonnen we opeens met vier verschil van Paris 92 (28-24, red.). Dat had niemand van te voren zo ingeschat”, glimt ze. “Vorig seizoen liep het niet goed in Erfurt en dus zijn er veel nieuwelingen bijgekomen. Dan is het maar de vraag hoe dat gaat, maar zowel binnen als buiten de lijnen loopt het lekker.”

Borussia Dortmund-uit
“Dan speel je opeens tegen de bekende namen”, gaat Hendrikse verder. “Een uitgestippeld plan voor mijn carrière heb ik nooit gehad, maar dat ik dit seizoen veel mooie wedstrijden spelen mag voelt heel erg goed. Ben door de jaren heen veel constanter gaan spelen en ook verantwoordelijkheid gaan dragen. Zo was ik bij SU Neckarsulm twee seizoenen lang de aanvoerder. Dat het dit seizoen allemaal op zijn plaats lijkt te vallen ben ik heel blij mee.”

Hendrikse doet veel op gevoel en weinig aan carrièreplanning, maar de Champions League staat nog wel op haar lijstje. Ze besluit met Borussia Dortmund-uit morgenavond op de agenda: “Mijn contract loopt volgend seizoen nog door bij ‘THC’. De Champions League zou een hele ervaring zijn.”

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie