Skip to main content

“Het was geen match”

By 27 november 2019BENE-league, Voorpagina

Martin Vlijm is sinds vrijdag geen hoofdtrainer meer van BENE-Leagueploeg Sporting Pelt. Na anderhalf seizoen is de breuk een feit. “Ik denk dat iedereen hier beter van wordt.”

Advertentie

Volgens Vlijm was er ook in het eerste seizoen al geen sprake van een match. “Voor het eerst in mijn carrière voelde ik me bij een club niet echt thuis. Dat was in het eerste jaar al, maar ook dit seizoen groeide het gevoel. Het was geen match. Dan is het voor de groep beter om te vertrekken”, vertelt Vlijm.

De oud-assistent van Oranje, vaak scheutig met ferme uitspraken, wil niet teveel los over de breuk. “Ik had er geen plezier meer in en dan geef ik minder. Dat verdient de club en vooral de groep niet”, is hij eerlijk. “De verwachtingen in België zijn torenhoog. Er worden geen reeële doelstellingen gesteld.”

2007
“Je moet als hoofdtrainer alles een keertje meegemaakt hebben. Het is leerzaam. Als ik voetbaltrainer was geweest had ik nu kunnen cashen in Qatar. Ik ga rustig om me heen kijken. Voor het eerst sinds 2007 zit ik zonder club. Ik heb afgelopen weekend in normale kleding een wedstrijd gekeken. LIONS-Bevo. Dat is zo lang geleden geweest.”

Research
Wat Vlijm leert van het mislukte avontuur in België? “Dat ik van te voren betere research moet doen naar de club en de verwachtingen”, besluit de Amsterdammer zuinig. Terwijl hij op zijn tong bijt.

Assistent Bjorn Timmermans neemt de taken van Vlijm over. Sporting Pelt – waar landgenoten als Robin Schoenaker, Tommie Falke en Ephrahim Jerry onder contract staan – staat zesde in de BENE-League. Zaterdagavond gaan de rood-witten op bezoek bij Bevo.

Foto: FotoReza

Advertentie