Skip to main content

Het zit erop voor Jansen: “Iedere finale heeft zijn eigen verhaal”

Opeens zit het erop voor Rob Jansen (28). Uitgerekend in zijn slotseizoen staat de rechteropbouwer van Aalsmeer met lege handen.

Advertentie

De uitnederlaag tegen LIONS is de allerlaatste wedstrijd van Jansen gebleken. In speelronde tien van de HandbalNL League is Aalsmeer door Volendam gepasseerd.  “Ik wil meer aandacht geven aan mijn baan als fysiotherapeut”, legt de Noord-Brabander zijn besluit te stoppen uit. Samen met zijn vriendin woont en werkt hij in Leiden.

Na zijn komst in 2017 naar Aalsmeer startten de Noord-Hollanders met het binnen halen van de landstitel. “De allereerste keer was de mooiste. Het was zo lang geleden voor de club en in de eerste wedstrijd in Limburg kwamen we terug van wel negen achter. Die week ga ik niet meer vergeten. Iedere finale heeft zijn eigen verhaal.”

Verwend geraakt
Bert Bouwer maakte van Aalsmeer weer een vechtmachine. “Op de momenten dat het moest stonden we er vaak”, vertelt Jansen. Hij groeide op de rechteropbouwer uit tot behendige schutter. “Dat is ons dit seizoen niet gelukt. We hebben steeds tot aan de finales meegedaan. Waar het aan ligt? Daar hebben we vorige week eindeloos over gepraat. De dalen waren te diep.”

Advertentie

“De afgelopen jaren zijn we dan ook wel verwend geraakt”, vindt hij. Als guppie begon Jansen bij Avanti. Vier keer mocht de linkspoot in het tenue van Aalsmeer de schaal omhoog houden. “Ook heb ik twee bekerfinales gespeeld en een aantal keer de Supercup gewonnen. Veelal met dezelfde groep. We hebben samen zoveel moois meegemaakt.”

Familie in Brabant bezoeken
Jansen volgt het voorbeeld van Bouwer die zich afgelopen zaterdagavond ook voor het laatst aan het grote publiek liet zien. Verder moet Aalsmeer in de zomer verder zonder Jeffrey Boomhouwer, Max de Maat en Destin van Dijk. Laatstgenoemde sluit aan bij Bevo. “Gisteravond kwam ik terug van werk en staat er geen training op het programma. Dat was wel even wennen. Ik ben maar een wandeling gaan maken.”

“Ik ga rustig de tijd nemen om de tijd die ontstaat in te vullen”, besluit Jansen. “Het wordt makkelijker om mijn familie in Brabant te bezoeken. Ik heb er wel even over nagedacht om bij een kleinere club aan te sluiten, maar als ik ergens voor ga dan wil dat met overgave doen. Ik ga cursussen en opleidingen volgen.”

Foto: FotoReza

Advertentie