Skip to main content

“Het zou mooi zijn als we met Volendam Europa handbal halen”

Het heeft even geduurd, maar Jaimy Mens (20) voelt zich weer lekker in haar Volendam.

Advertentie

Een van de ploegen in het linkerrijtje van de eredivisie is Volendam. Bij de Noord-Hollanders is jonge Mens een van de steunpilaren. “We staan best hoog en ik ben benieuwd of we dat volhouden. Veel teams achter de top-3 zijn aan elkaar gewaagd”, zegt ze er zelf over.

Na vijf jaar in de jeugdopleiding bij VOC besloot de lange schutter twee jaar geleden terug te keren bij Volendam. “Omdat ik in Amsterdam vooral achter meisjes van de HandbalAcademie in het tweede speelde en bij Volendam zou ik in het eerste team komen. Ook kon ik er weer met vriendinnen spelen.”

Verkeerde keuze gemaakt?
Mens komt uit Volendam, maar werd door topclub VOC opgeleid. “Daar ben ik fanatiek geworden”, legt de voormalig jeugdinternational uit. “Mijn eerste keren terug bij Volendam waren dan ook niet makkelijk. Mark Ortega verliet ons halverwege het seizoen en dat zorgde voor onrust in de organisatie.”

Advertentie

“Ik heb er wel een tijdje mee gezeten”, geeft Mens toe. Had ze de verkeerde keuze gemaakt? “Als je me deze vraag vorig jaar had gesteld had je een ander antwoord gekregen. Sinds de komst van Zsigmond Makay gaan we er met z’n allen weer voor. Hij zit er bovenop en geeft duidelijkheid.”

Leidinggevende rol
Aan de stropdas en manieren van Makay moet dorpeling Mens nog wennen. Toch is ze bezig aan een sterk seizoen. “In de dekking had ik al een leidinggevende rol en dit jaar kan ik aanvallend ook steeds meer uitrichten. Door mijn opleiding bij VOC kijk ik toch iets anders naar het spelletje dan mijn teamgenoten. Ik trek vaker mijn mond open.”

“Het zou mooi zijn als we met Volendam Europa handbal halen”, is Mens stellig. “Dat zou een heel mooie ervaring voor de meiden in het team zijn. Ook voor mij is dat een doel en reden bij mijn club te blijven.”

HandbaL Venlo
Op zaterdagavond gaat Volendam bij landskampioen HandbaL Venlo op bezoek. “Die verliezen niet vaak in eigen huis. Een van de topteams in de competitie”, besluit Mens. Kan zo’n hoogvlieger in de eredivisie Mens nog kietelen om het weer ergens anders te proberen? “Ik zal de telefoon opnemen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie