Skip to main content

Hilbrands: “Ik wil graag in de nacompetitie iets neerzetten met E&O”

Na 21 competitienederlagen en slechts één overwinning leeft E&O nog. In de play-downs proberen Jessica Hilbrands (23) en haar teamgenoten te bewijzen dat ze toch echt in de eredivisie horen. ‘Ik hield dit scenario in mijn achterhoofd.”

Advertentie

In januari versloeg E&O in Eindhoven PSV en dat bleek de eerste en laatste zege in de reguliere competitie. “Vooral in de eerste weken hebben we tijd nodig gehad te wennen aan het hogere niveau. Vergeet niet dat E&O als nummer zeven van de eerste divisie omhoog is gegaan”, legt Hilbrands uit. 

Samen met zus Tessa en doelvrouw Claudia Ter Wal besloot de middenopbouwer eredivisionist Kwiek in te ruilen voor het spannende project in eigen provincie. “Het is me best een periode een beetje tegen gevallen”, is Hilbrands eerlijk. “Kwiek doet het heel erg goed in de competitie en zo vaak verliezen is niet leuk. Of ik spijt heb van mijn overstap? Nee, ik hield dit scenario in mijn achterhoofd. Ik wil graag in de nacompetitie iets neerzetten met E&O en heb daar nog veel vertrouwen in.”

Sharon Grummel en Marloes Hoitzing
“De uitslagen die we hebben neergezet waren niet alleen maar slecht. We zijn vaak dichtbij een punt of zelfs twee geweest, maar te vaak viel het kwartje niet onze kant op”, vervolgt Hilbrands die blij is met de terugkeer van doelpuntenmaker Alysa Korterink. “Ze is weer topfit. Verder zijn we stabieler geworden en beter op elkaar ingespeeld.”

Advertentie

Volgens de Drentse hoort een eredivisieclub thuis in de provincie. “Zeker als je kijkt welke speelsters door E&O zijn opgeleid. Sharon Grummel, Marloes Hoitzing en natuurlijk Merel Freriks. De club moet in de toekomst grote talenten langer kunnen behouden. Ik denk dat E&O op dit niveau hoort.”

Één ploeg kloppen
“Maar het is aan ons om dat in de degradatiepoule te bewijzen”, weet Hilbrands. DSVD (drie), Volendam (twee) en PSV (één) beginnen allen met bonuspunten terwijl de groen-witten op nul starten. “Tegen al deze tegenstanders hebben we in de competitie de kans op een resultaat gehad. Vaak was het net niet in, maar in Eindhoven net wel. Als wij het hoge tempo weten te behouden zie ik in de nacompetitie echt kansen voor ons.”

Praatjes vullen geen gaatjes en dus wil Hilbrands de play-downs snel op gang brengen. “Zestig minuten lang bikkelen en over een aantal weken één ploeg onder ons houden”, besluit de middenopbouwer uit Oosterhesselen. “Als ons dat lukt, kunnen we vanaf de zomer verder bouwen aan een sterke eredivisieploeg uit Emmen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie