Skip to main content

Historie Hurry-Up met plaatsing voor halve finale

By 2 april 2017Voorpagina

JMS/Hurry-Up is als eerste Nederlandse mannenploeg ooit doorgedrongen tot de halve finale van een Europees bekertoernooi. In Slowakije boekten de Drenten een klinkende zege op HKM Sal’a: 32-38. 

Advertentie

De oranjehemden konden rusten op een voorsprongetje uit het heenduel (24-28), maar al in de eerste minuten maakte Hurry-Up meteen de intenties duidelijk. Goals van Suelmann, Boonstra en Huesmann zorgden voor een perfecte start: 1-4.

Falke
In het vervolg van de eerste helft wist de formatie van Martin Vlijm nagenoeg iedere kans om te zetten in een goal. Na rust (15-19) kwam de Slowaakse thuisploeg eventjes dichterbij, maar met een serie treffers zette hoekspeler Tommie Falke zijn ploeg weer op het goede spoor. De hoekspeler zou tot dertien treffers komen op Slowaakse grond.

Overtreffen
Na het laatste fluitsignaal ging Hurry-Up, aangemoedigd door een twintigtal fanatieke supporters, hossend van het veld. Vlijm en zijn mannen overtreffen de prestatie van Fiqas/Aalsmeer. De Noord-Hollanders strandden vorig jaar bij de laatste acht van de Challenge Cup.

Hurry-Up mag zich gaan opmaken voor een trip naar Lissabon. In de halve finale wacht topfavoriet Sporting Clube de Portugal. De Portugese miljoenenformatie won de Europese beker al eens in 2010. Op 22 of 23 april beginnen de Zwartemeerders met een thuiswedstrijd.

Advertentie