Skip to main content

Historische zege Oranje, groepswinst op WK

By 6 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje heeft een historische zege geboekt door Noorwegen voor het eerst na de eeuwwisseling te kloppen (30-28). Door de WK-overwinning sluit Nederland de poulefase als groepswinnaar af en neemt het vier punten mee naar de hoofdfase van het eindtoernooi. 

Advertentie

Voor rust bewees Oranje zich een slechte dienst door goede kansen niet te verzilveren. Na de 13-14 van Danick Snelder waren Martine Smeets, Estavana Polman (0/4) en Angela Malestein slordig voor het Noorse doel.

Na de pauze (14-18) kwam Nederland door een goede dekking terug. De vierde van Jessy Kramer, ze verving Laura van der Heijden op de rechteropbouw, betekende de aansluiting (22-23). Snelder maakte een kwartier voor tijd gelijk: 23-23.

Lois Abbingh, met haar zesde, zette de nationale ploeg voor het eerst op voorsprong (26-25). Ook Polman maakte zich door het scoren van drie doelpunten op rij nuttig: 30-27. In de slotminuten toonde ook Tess Wester haar klasse.

Zo sluit Nederland de groepsfase op het WK af op de eerste plaats. De formatie van Manu Mayonnade neemt het maximale aantal van vier punten mee naar de volgende ronde. In Japan kruist de poule A van Nederland poule B.

Foto: FotoReza

Advertentie