Skip to main content

Van den Hoed en Bazoer maken het Lions lastig

By 21 november 2016BENE-league, Voorpagina

OCI-Lions blijft ook na dit weekend koploper van de BENE-League. De Zuid-Limburgers wonnen heel nipt van het Antwerpse Merksem, waar twee landgenoten uitblonken.

Advertentie

Na een gelijk opgaande eerste helft wist de formatie van Mark Schmetz in eigen huis een gaatje te slaan (28-23). In een spannende slotfase beging Lions een aantal fouten, waardoor de Belgische debutant in de BENE-League terug kon komen tot 34-33. Net op tijd klonk het laatste fluitsignaal voor de Nederlandse landskampioen.

Plaag
Landgenoten Dimitri van den Hoed en Nuni Bazoer, die het seizoen nog begon bij eredivisionist HARO, scoorden respectievelijk negen en zes keer voor Merksem. Voornamelijk linkerhoekspeler Van den Hoed bleek een plaag voor de Limburg Lions. Bij de thuisclub kroonde Joao Jacob Ramos zich opnieuw tot topschutter van de ploeg. De Portugees trof acht keer het net.

Kras/Volendam herpakte zich goed tegen het sterke Callant Tongeren. Na een slechte eerste helft (7-12) knokte de ploeg van Pjotr Konitz zich terug tot 20-20. In een ongelukkig slot was het alsnog de Belgische bekerwinnaar die met de punten aan de haal ging. Bij Volendam werd de lange Jaap Beemsterboer, net terug van een blessure, topscorer met zeven treffers.

Quintus en Aalsmeer
Op Belgische grond wisten KWS/Quintus en Fiqas/Aalsmeer niet te winnen. De hekkensluiter uit Kwintsheul verloor van KV Sasja (29-25), terwijl ook Aalsmeer puntloos huiswaarts werd gestuurd door runner-up Hasselt. Het werd 26-19 voor de regerend titelhouder.

Zo blijft Lions de lijst aanvoeren. JMS/Hurry-Up, dat donderdagavond won van Targos Bevo, sluit het linkerrijtje af. Volendam, Bevo en Aalsmeer hebben ieder acht punten uit twaalf duels.

Foto: FotoReza

 

Advertentie