Skip to main content

Hoekstra en Van Gulik op weg naar Bundesliga

Met tweeëntwintig punten, slechts één verliespartij en een vet doelsaldo ligt het Duitse HSG Bensheim-Auerbach op koers voor promotie. Twee landgenoten mogen langzaam dromen van de Bundesliga.

Advertentie

Sinds 2014 staat Sanne Hoekstra onder contract bij de club uit de tweede Bundesliga. De hoekspeelster, die in 2015 namens Oranje uitkwam op het WK, heeft met zeventien treffers in twaalf duels een mooi aandeel in het sterke seizoen van HSG Bensheim-Auerbach. De club uit Midden-Duitsland heeft vijf punten voorsprong op de concurrentie.

Omzwervingen
Dit seizoen krijgt Hoekstra gezelschap van een andere Nederlander: Sarah van Gulik. De opbouwspeelster kwam deze zomer over van HSG Bad Wildungen Vipers. De 26-jarige Zoetermeerse streek na omzwervingen via onder meer Denemarken neer bij de ‘Flames’. In Nederland brak de opbouwspeelster door bij het Haagse Hellas.

HSG Bensheim-Auerbach is bijna op de helft van de competitie. Dit weekend wacht het uitduel tegen middenmotor HSG Kleenheim voor Hoekstra en Van Gulik. De volgende horde op weg naar de gedroomde Bundesliga.

Heusdens
Een van de topschutters van de tweede Bundesliga komt óók uit Nederland. Sabine Heusdens scoorde namens Rosengarten-Buchholz, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoogste Duitse divisie, 89 keer. Daar had de oud-opbouwspeelsters van E&O slechts twaalf wedstrijden voor nodig.

Ook Loes van der Wal scoort er lustig op los. Namens TuS Lintfort is de Limburgse clubtopscorer met 84 goals. Van der Wal stapte deze zomer over van DOS uit Emmer-Compascuum. Vriendin en landgenoot Tatjana van den Broek volgt namens de lichtblauwen  op de tweede plaats met 67 treffers. De promovendus strijdt tegen degradatie.

Foto: HSG Bensheim-Auerbach

Advertentie