Skip to main content

Hoiting gaat zich vaker beschikbaar stellen

By 21 december 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

De korte rentree van Luuk Hoiting in de BENE-League blijkt geen toevalstreffer. Dat laat de goalie van LIONS weten tegenover Tom van der Wilt van De Limburger.

Advertentie

Afgelopen weekend tijdens LIONS РVis̩ (31-30 winst) zat Hoiting opeens in zijn rode keeperstrui op de bank. In de lente besloot hij te stoppen en ging bij de Zuid-Limburgers verder als keeperstrainer, maar zaterdagavond mocht de leermeester het in competitieverband even voordoen.

“Ze vertelden in de time-out dat ze geen vat kregen op de strafworpen. Nou, toen begon het wel even te kriebelen”, vertelt Hoiting lachend. Door een coronabesmetting bij een van de doelmannen van LIONS was Hoiting tegen Visé als derde doelman aangesloten. Even het gaatje vullen.

Het verschil maken
Na de jaarwisseling wil Hoiting vaker aansluiten. Dan gaat het niet alleen om een invalbeurt. “De jonge jongens hebben nog niet het niveau dat we bij LIONS nastreven”, legt de keeperstrainer uit. “Ze keepen soms goed, soms minder. Dat is een bekend gegeven en ook helemaal niet erg. Ze ontwikkelen zich wel. Daarom wil je ook niet een keeper halen die de plek jaren bezet houdt.”

Advertentie

Het optelsommetje met Hoiting als uitkomst. Trainer/coach van LIONS Christopher Jauernik is blij met de keuze van de 28-jarige sluitpost om tussen de palen terug te keren. “Luuk gaat weer een aantal keer per week meetrainen en dan kunnen we hem na de winterstop inzetten mocht het nodig zijn”, vertelt de Duitser. “Net de paar extra ballen die we dan hopen te stoppen, kunnen het verschil maken.”

Beste oplossing
Bram Kleijkers, Scott de Hoogh en jeugdinternational Jens Dijkstra krijgen er een extra concurrent bij. Hoiting, die ook om de mening van recordinternational Lambert Schuurs heeft gevraagd, besluit: “Ik doe dit echt voor de club en de jongens. Ik ben niet gestopt om weer te beginnen, maar we denken dat dit de beste oplossing is om de club zo goed mogelijk van dienst te zijn als de situatie daarom vraagt.”

Foto: FotoReza

Advertentie