Skip to main content

Hoiting ziet LIONS opleven: “We hebben honger”

By 29 januari 2020BENE-league, Voorpagina

“Vorig jaar stonden we niet in de finale om de titel. Dat is me in al mijn jaren bij LIONS nog niet overkomen. Daar wil ik niet aan wennen.” Doelman Luuk Hoiting van LIONS is helder: een seizoen als het vorige wil hij niet meer meemaken. De Limburgse fusieclub is hard op weg het mislukte vorige jaar weg te blazen.

Advertentie

“We hebben twee kloten jaren gehad”, opent Hoiting het gesprek. De goalie draait er niet omheen. “We hebben redelijk gepresteerd, zijn niet volledig weggezakt. Maar goed handbal hebben we niet laten zien en bleven met lege handen achter.”

Hoiting is een van de boegbeelden van LIONS. Als tiener sloot de doelman aan bij de nieuw gevormde fusieclub uit Zuid-Limburg. “Ik ben heel eerlijk: ik dacht te zijn begonnen aan mijn laatste seizoen. Maar door de hernieuwde sfeer in de groep, prestaties en nieuwe hoofdtrainer ben ik hier nog niet klaar.”

Goede mix
LIONS is nog op alle fronten actief. De leeuwen staan tweede in de BENE-League. “Een mooie rol is weggelegd voor de nieuwe hoofdtrainer Christopher Jauernik”, is Hoiting complimenteus. “Hij is een goede mix tussen een mensenmens en tacticus. Ondanks zijn jonge leeftijd staat hij boven de groep en creëert duidelijkheid. Zonder daarbij de jongens die minder spelen of van het tweede uit het oog te verliezen. Hij is een van de beste trainers die ik heb gehad.”

Advertentie

De jonge Duitser Jaurnernik kwam met ervaring in de tweede Bundesliga in de zomer terecht bij LIONS. “Van beide kanten, club en trainer, een gokje, omdat we niet van te voren wisten wat we precies aan elkaar hadden. Maar het klikt”, vertelt Hoiting. “Motivatie moet uit jezelf komen, maar Christopher laat zien dat een trainer het verschil kan maken. Hij brengt iets extra’s. Hij vliegt sommige jongens op een bepaalde manier aan. Dat is een gave.”

Maken of breken
“De aankomende periode is het maken of breken voor LIONS. We hebben ons uit de dip geknokt en moeten nu laten zien dat we terug zijn. Wij horen finales te spelen. De essentiële stap om de tendens om te draaien is gezet. We hebben in maar vier competitieduels een punt of meer laten liggen”, weet Hoiting. “Ik heb zin en spanning om de rest van het seizoen af te maken.”

En wanneer er in de lente geen prijs op de plank van LIONS komt te staan? “Om het dan een verloren seizoen te noemen gaat me ver, want we hebben weer laten zien waartoe LIONS in staat is”, is de goalie eerlijk. “Ik vind wel dat we ons moeten belonen en dat kan met een prijs. We hebben honger en gaan voor niets minder.”

Hurry-Up
De Limburgers zijn op koers voor het behalen van de Final4 van de grensoverschrijdende topcompetitie. LIONS hervat de BENE-League zaterdag op bezoek bij Hurry-Up uit Zwartemeer. Hoiting besluit: “Een heerlijke wedstrijd. Gek publiek in een kleine hal. Daar kan ik me erg op verheugen.”

Foto: FotoReza

Advertentie