Skip to main content

Honderden ‘Groeners’ kiezen voor WK-basis

Honderden bondscoaches zouden acht voor de hand liggende namen willen zien tijdens het openingsduel tegen Frankrijk op de Olympische Spelen. Dat bleek uit een zoektocht naar de meest geliefde line-up van het land via de hashtag #ikbenhenkgroener.

Advertentie

Meer dan tweehonderd twittervolgers lieten op de verschillende polls van zich horen. De allermeeste stemmen gingen naar het verdedigingsduo Wester/Dulfer. De boomlange blokker en felle keepster sprokkelden 78% van de stemmen bijeen. Op de hoeken kiest handballend Nederland voor Smeets en Malestein (60%).

Smeets in de basis
Waar Goos – mede door een blessure van collega Smeets – veel minuten maakte op het WK, keerde de hoekspeelster van SG BBM Bietigheim voor de WK-eindstrijd tegen Noorwegen terug. In de voorbereiding op de Olympische Spelen leek de voorkeur op de hoek uit te gaan naar Smeets. Het koppel Goos/Malestein kreeg een derde van de stemmen.

Op de beide schutterposities bleken de honderden ‘Groeners’ tegen een luxeprobleem aan te lopen. Van Olphen, Van der Heijden, Polman en Abbingh: om je vingers bij af te likken. Veel stemmen ging naar het duo Polman/Van der Heijden (45%), terwijl ook Abbingh en Van der Heijden (40%) konden rekenen op heel veel stemmen. Gelukkig bestaat er in de handbalsport de mogelijkheid door te wisselen. Uitgeputte topper eruit, frisse sterspeler erin.

Snelder of Broch?
Op de cirkelpositie staat Henk Groener wellicht voor de meest lastige keuze. Kiezen voor de doeltreffende Snelder of de even sterke en charismatische Broch. Tijdens het WK in Denemarken losten beide topspelers elkaar geregeld af. Op Twitter gingen de vele stemmers voor het de aanvalstandem van Györ: Groot/Broch (63%). Terwijl Groot/Snelder een kwart van de stemmen kregen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina KolthofAdvertentie