Skip to main content

Hongarije volgende bestemming LIONS

By 16 oktober 2018Voorpagina

Grundfos Tatabanya KC uit Hongarije is de volgende tegenstander van LIONS in de EHF Cup. In een tweeluik gaan beide teams uitmaken wie in februari 2019 in de groepsfase van het Europese bekertoernooi mag schitteren.

Advertentie

Grundfos Tatabanya KC is de nummer drie van de Hongaarse competitie. De aanstaande opponent van LIONS eindigde de afgelopen vier jaren achter Champions League-deelnemers Telekom Veszprém en MOL-Pick Szeged op het podium.

Pittig
“Een heel zware loting”, weet doelman Luuk Hoiting. “Er zaten in pot 1 maar weinig ploegen die we graag zouden willen treffen, maar een team uit de Hongaarse competitie is pittig. Misschien was het dan chiquer geweest, ook voor de fans, om een écht bekende naam te loten. Bijvoorbeeld het TTH Holstebro van Kay Smits. Maar ook dit is met recht een wereldploeg.”

Vorig seizoen strandde Grundfos Tatabanya KC in de laatste kwalificatieronde van de EHF Cup. Over twee duels bleek Chambery Savoie Mont Blanc Handball uit Frankrijk te sterk (25-24 en 21-23). In het seizoen 2016/2017 haalde de Hongaarse podiumklant de kwartfinale van het tweede Europese bekertoernooi van het continent.

Advertentie

Ontwijken
LIONS ontwijkt alle ploegen uit de topcompetities in Duitsland, Denemarken, Spanje en Frankrijk. Competitiegenoot Achilles Bocholt uit België is gekoppeld aan het Spaanse Liberbank Cuenca. International Kay Smits gaat met TTH Holstebro uit Denemarken op bezoek bij PAUC uit Frankrijk.

De formatie van Mark Schmetz speelt in het weekend van 17 en 18 november het heenduel in Hongarije. Een week later staat de return in Sittard op het programma. “Het is knap dat we ertussen staan”, vervolgt Hoiting. “Het doet onze ploeg heel goed. Je gaat mee met het hoge niveau. Dat moeten we dan weer meenemen naar de BENE-League.”

Niveau
“Achilles Bocholt is ook voor het eerst geplaatst voor de derde ronde. Het is een teken dat het niveau in de BENE-League stijgt”, besluit de keeper uit Limburg. “Wij hebben in 2016 de groepsfase van de EHF Cup mogen meemaken. Dat was ongekend. Het leeft in de groep. We zouden het graag nog eens zover schoppen.”

Foto: FotoReza

Advertentie