Skip to main content

Hoofdcoach Schelbert nog niet klaar bij Quintus

Hoofdcoach Ruben Schelbert (34) heeft het naar zijn zin bij Quintus en bovendien nog niet klaar in Kwintsheul. Dat blijkt uit een gesprek met Peter Lotman van het AD.

Advertentie

Sinds afgelopen zomer staat de Zwitser aan het roer van de eredivisionist. Schelbert heeft als speler een rijk verleden in zijn thuisland. Met Kadetten Schaffhausen werd hij meermaals landskampioen en ook speelde de linkspoot 29 interlands. Een zware knieblessure dwong Schelbert al op 26-jarige leeftijd te stoppen.

Zwitserse sportcultuur
Door het vrouw van zijn partner Irina, zij werkt op de Zwitserse ambassade in Den Haag, is Schelbert bij Quintus in beeld gekomen. Vorig jaar coachte hij nog de opleidingsploeg. “Dat was voor mij een gouden mogelijkheid”, aldus Schelbert tegenover Lotman. “Quintus is een club met een grote historie en traditie en met veel succesvolle teams bij de dames en heren. Er heerst een sportinstelling die me aanspreekt. Opbouwen en successen bereiken. Vergelijkbaar met de Zwitserse sportcultuur.”

Hij vervolgt: “Ik heb hier inmiddels werk gevonden als personal trainer bij Get Fit Stay Fit & Sportperformance in Wateringen. Ik doe een deeltijdstudie fysiotherapie en geef trainingen bij Handbalschool Haaglanden en dus ook bij Quintus.”

Advertentie

De spelers zijn lovend over de aanpak van hun nieuwe coach en zelf heeft hij het ook bijzonder naar zijn zin met de ambitieuze groep. Quintus is nog in de race voor het kampioenschap in de eredivisie. Schelbert: “Het is mijn ambitie om voorlopig bij Quintus te blijven. Ik wil de spelers beter maken, maar ook mezelf als trainer, coach en mens  ontwikkelen. Dat kan hier uitstekend.”

14 januari
Na veertien wedstrijden staan de wit-groenen op de vierde plaats. Het verschil met koplopers Hellas en BFC is slechts één punt. Op 14 januari hervat de ploeg van Schelbert het seizoen met een thuisduel tegen Feyenoord Handbal.

Foto: Paul Vis

Advertentie