Hoofdrol Versteijnen in spectaculaire puntendeling van TBV Lemgo

TBV Lemgo heeft gisteravond een punt van kampioenskandidaat SG Flensburg-Handewitt gepakt: 31-31. In de spectaculaire remise greep Niels Versteijnen (foto) een hoofdrol.

De eerste helft was voor SG Flensburg-Handewitt (14-16) al gaf TBV Lemgo voor eigen publiek alles. Na 17-20 was het Versteijnen die twintig minuten voor tijd weer voor de gelijke stand zorgde (22-22).

Zeker na de pauze was de rechteropbouwer van Oranje op schot. Met SG Flensburg-Handewitt op bezoek kwam hij tot tien doelpunten in drie assists. Positiegenoot Kay Smits was ongelukkiger in zijn acties en scoorde gisteravond twee keer.

28-28 van Smits
De 28-28 van Smits was een belangrijke. In de slotfase kwam TBV Lemgo – waar Thomas Houtepen zo soms mocht invallen in de opbouwrij en één keer knap scoorde – steeds op voorsprong, maar had SG Flensburg-Handewitt maar even nodig weer gelijk te maken.

Een lob van cirkelspeler van de gasten Lukas Jørgensen (31-31) viel zeven tellen voor het eind. Een wanhoopspoging van Samuel Zehnder van TBV Lemgo ging vlak voor de zoemer een metertje naast.

Beiden vijf punten
SG Flensburg-Handewitt levert het derde verliespunt in de eerste vier wedstrijden van het Bundesliga-seizoen in. TBV Lemgo, dat het gelijkspel een beetje vierde, heeft net als de formatie van assistent Mark Bult na vier speelrondes vijf punten.