Skip to main content

Tussen hoop en vrees: Hellas, DSVD en HARO

In de top wordt gestreden om het eremetaal. De kruisfinales bij de dames zijn bekend en bij de heren strijden BEVO en Hurry-Up voor een plaats in de finale tegen Lions. Maar hoe zit het met de clubs die vrezen voor degradatie en misschien wel interessanter: hopen op promotie?

Advertentie

Venlo lacht, Hellas huilt
Dat het lot van een handbalclub kan veranderen binnen een paar minuten werd gisteravond maar weer eens bewezen. In de Haagse derby demarreerde underdog Hellas bij 22-22 en liet het Hercules na zestig minuten puntloos achter (22-24). De ploeg had even stille hoop op een kansje op directe handhaving. Ondertussen stuntte concurrent Handbal Venlo door Lions 2 met een doelpuntje te verslaan (26-25). Kans vervlogen: Handbal Venlo de winnaar van de avond. Zo is Hellas veroordeeld tot het spelen van een promotie/degradatieduel.

DSVD verslaat VZV
In Overrijsel kon de trotse koploper van de nacompetitie om promotie naar de eredivisie, VZV, een grote stap zetten richting het hoogste niveau. Echter was het thuisploeg DSVD die roet in het eten van de Noord-Hollanders strooide. De formatie van Herman Keppels won overtuigend in eigen huis: 24-19. Zo ligt de strijd helemaal open. Zelfs cupfighter Foreholte heeft nog een kans op directe op promotie. Er staan nog twee wedstrijden op het programma.

HARO klimt naar plaats 2
In Rotterdam stuurde HARO belager Aristos uit de hoofdstand puntloos naar huis. De ploeg van Konitz hield de punten in huis en gaat over de Amsterdammers heen in de nacompetitie. Bij winst op WHC zijn de reserves van BEVO 2, lijstaanvoerder in de promotiepoule, zondagmiddag zeker van promotie naar de eredivisie. Wat is het lot van de nummers twee, drie en vier? De nummer vier van de nacompetitie treft Hellas in een tweeluik. De andere twee ploegen zullen met de koploper promoveren naar het hoogste niveau!

Officieel: DSS gedegradeerd
E&O bezegelde zaterdagavond het lot van DSS. De ploeg uit Heemskerk sprokkelde slechts een bonuspuntje uit de eerste vier wedstrijden van de degradatiepoule bij elkaar. Tegen de Emmenaren kwam DSS al snel achter (3-12) en bleef het uiteindelijk opnieuw met lege handen achter: 20-26. Gevolg? DSS doet na twee seizoenen eredivisie een stapje terug.

Foto: Jet van Bergen en Henegouwen

Advertentie