Skip to main content

Houd deze tieners het aankomende jaar in de gaten

De beide nationale jeugdploegen hebben zich de afgelopen weken laten zien in Europa. Houd deze tieners het aankomende jaar in eigen land in de gaten!

Advertentie

Op het WK U20 in Slovenië heeft doelvrouw Bianca Schanssema (17) een aantal sterke partijen gespeeld. Na de zomer zal ze zich weer onder de lat bij Quintus laten zien. De lange Schanssema heeft nog heel veel goede jaren voor zich, want keepers kunnen lang mee.

Pas in de slotfase van het EK voor B-landen kwam Brent Riksten (19) op stoom, maar mede door de gang naar voren van de opbouwspeler eindigde Jong Oranje in Varna op het podium. In de troostfinale tegen Finland kwam de spelmaker van Hurry-Up tot liefst elf doelpunten.

Roos Daleman kreeg na brons in Celje ook nog een plekje in het sterrenteam van het wereldkampioenschap. De 19-jarige linkerhoekspeelster van VOC loert al een tijdje op de stap naar het buitenland, maar de kans is aanwezig dat Daleman nog een seizoen in de eredivisie rondloopt.

Advertentie

Slechts 17 jaren jong en nu al de beste keeper van de EHF Championship: Evan de Lange (foto). Volendam gaat nog veel plezier aan dit talent beleven. De Lange gaat met hoofdtrainer Geert Hinskens mee van Quintus naar de Noord-Hollandse finalist.

Nóg een hoekspeelster van VOC in dit lijstje, maar Loïs van Vliet is nog een stukje jonger dan Daleman. 16 jaar, in de zomer wordt Van Vliet 17, en nu al de koele kikker van Jong Oranje. Nam de strafworpen op het WK U20 met succes.

We sluiten het rijtje af met een laatste hoekspeler. Tiener Kaj Geenen van Bevo heeft een prima eindtoernooi met Jong Oranje achter de rug en kan bij de BENE-Leagueploeg uit Noord-Limburg helemaal voor zijn kans gaan. Door het stoppen van positiegenoot Jeroen van den Beucken zijn de ogen in Panningen op jeugdinternational Geenen gericht.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie