Skip to main content

Housheer en Van Wetering hebben het op hun heupen voor andere oranje

Over tien dagen staan ze in het tenue van het Nederlands team, maar ook voor het andere oranje – van Odense Håndbold – kunnen Dione Housheer (foto) en Bo van Wetering schitteren. Dat liet het duo gisterenmiddag in de Champions League zien.

Advertentie

De kampioen van Denemarken kende geen moeite met het DHK Banik Most van landgenoot Ellen Janssen. Na 24-11 werd het 41-22 voor Odense Håndbold.

Housheer scoorde de meeste doelpunten van allemaal. De rechteropbouwer van Oranje kwam tot zeven uit acht. Van Wetering volgde met zes treffers. Twee keer was het raak voor Kelly Vollebregt.

SG BBM Bietigheim – Ferencvaros
Goed nieuws voor bondscoach Per Johansson die op 29 september met de nationale ploeg in het kader van de Golden League tegen Denemarken oefent. De Zweedse oefenmeester was zelf toeschouwer bij een ander duel in de Champions League: SG BBM Bietigheim – Ferencvaros.

Advertentie

Over de grens in Duitsland maakten Inger Smits en consorten gehakt van de gasten uit Hongarije. Waar Ferencvaros een week geleden nog van Odense Håndbold wist te winnen, had de formatie van Angela Malestein in de arena van SG BBM Bietigheim niets in de melk te brokkelen.

Vier en drie keer raak
Onder meer door doelpunten van Kelly Dulfer (vier) en Smits (drie) werd het liefst 40-20 voor de Bundesliga-kampioen. Bij rust stond het al 18-9. Malestein, vorige week nog in het sterrenteam van speelronde één van het kampioenenbal, vond namens Ferencvaros maar één keer het net.

Waar het Györ van Yvette Broch over het Turkse Kastamonu Beleyidesi GSK heen liep (44-25), heeft eenvoudig doelpuntenmaker Debbie Bont een punt overgehouden aan een uitwedstrijd in Roemenië. Metz Handball kwam op de vloer van CS Rapid Bucuresti niet verder dan 32-32 (16-21).

Foto: FotoReza

Advertentie