Skip to main content

Housheer schittert in Champions League, CS Rapid Bucuresti klopt Györ

In de Champions League heeft international Dione Housheer (foto) Odense Håndbold langs Krim Mercator uit Slovenië geholpen: 26-22.

Advertentie

De rechteropbouwer van Oranje scoorde gisterenmiddag in Denemarken liefst acht keer. In eigen arena maakte Odense Håndbold tevens de komst van doelvrouw Yara ten Holte bekend.

Tegen Krim Mercator werkten ook Bo van Wetering (vier doelpunten) en Nycke Groot zich op het scoreformulier. Lois Abbingh bleef in Europees verband aan de kant. Eerder maakte de schutter wel haar rentree in de Deense eredivisie.

Polman versus Broch
Door de goede vorm van Housheer en thuisoverwinning doen de oranje-witten goede zaken in poule A. Odense Håndbold heeft nu evenveel punten als nummer drie SG BBM Bietigheim dat het uitduel in Frankrijk met Brest Bretagne verloor (32-28). In dezelfde groep trok Ferencvaros, waar Angela Malestein er vier maakte, tegen CSM Bucuresti aan het kortste eind: 29-33 (11-17).

In poule B heeft het CS Rapid Bucuresti van aanwinst Estavana Polman van Györ gewonnen: 30-27 (15-16). In Roemenië was de Arnhemse ongelukkig in de afronding. Aan de overkant vond landgenoot Yvette Broch twee keer het net.

Debbie Bont
Zo heeft Metz Handball de koppositie in de groep van Györ overgenomen. De Franse formatie zegevierde zelf in Turkije. Tegen Kastamonu Belediyesi GSK werd het 23-28 (13-13) voor Metz Handball. Debbie Bont scoorde twee keer.

Foto: FotoReza

Advertentie