Houten en Quintus samen naar de finish

Kampioenskandidaten van de eredivisie Houten en Quintus hebben afgelopen weekend weer gewonnen waardoor de top-2 samen naar de finish van de eredivisie gaat.

In Utrecht kende koploper Houten weinig moeite met EHC: 41-27. Voor rust werd doelman Richard Meinicke (foto) slechts elf keer gepasseerd (21-11).

Ook in helft twee in The Dome was Houten de betere partij. Onder andere Kyan van Berlo, Nils Idema en Boy van Eijk pikten namens de geel-zwarten doelpunten mee tegen de Haagse bezoekers. Bij 33-19 was het verschil voor het eerst veertien goals.

Blom, Van Erp en De Bakker
Runner-up Quintus versloeg zaterdagavond PSV, dat schrijft Peter Lotman in het AD. De wit-groenen zegevierden zonder al te veel spektakel met 24-35 (11-18). Timo Blom, Jordi van Erp – die in de zomer weer bij Dynamico aansluit – en René de Bakker scoorden ieder in Eindhoven vijf keer.

Aankomend weekend gaat Houten op bezoek bij nummer vier op de ranglijst BFC. Quintus ontvangt de reserves van Aalsmeer die vijfde staan.

Play-off
Er staan in de eredivisie nog vier speelrondes op het programma. De kampioen speelt in een play-off met de nummer zes van de HandbalNL League, dat is op dit moment Tachos, om een plaats in de BENE-League.