Skip to main content

Houten en Tachos ontsnappen uit benarde positie

By 24 april 2017Eredivisie, Voorpagina

Het was de afgelopen periode billen knijpen voor de respectievelijke nummer 5 en 6 uit de eredivisie: Alphadeuren/Houten en RED-Rag/Tachos. Beide clubs gooiden hoge ogen in de reguliere competitie, maar moesten in de nacompetitie plots vrezen voor degradatie.  

Advertentie

Houten deed afgelopen weekend goede zaken door met het kleinst mogelijk verschil te winnen van Targos/Bevo (22 – 23) en klimt zodoende naar de derde plaats in degradatiepoule A. Tachos stond na een schrijnende eerste helft op uit de dood en pakte twee punten tegen DEF-Fire/Aristos. Ook de Noord-Brabanders bekleden plaats drie.

‘Spek-en-bonen-competitie
“Zeker van handhaving zijn we nog niet, maar onze uitgangspositie is zeker verbeterd”, vertelt Chris Klèssens van Tachos. “Het zou daarbij ook bijzonder onrechtvaardig zijn als Houten of Tachos zou degraderen. Beide hebben we een seizoen lang goed gepresteerd en dan bungel je opeens onderaan, omdat de reguliere competitie een spek-en-bonen-competitie was. Of je nou vierde of twaalfde eindigde. Iedereen begon in de nacompetitie weer op nul punten. Dat moet volgend jaar echt anders georganiseerd worden.”

“We gaan er vanuit dat we ons gaan handhaven”

Hoewel Tachos nog niet zeker is van handhaving worden er wel de nodige voorbereidingen getroffen voor aankomende zaterdag. “We willen de hal voor de laatste keer goed vol hebben tegen HARO. Iedere handbalvereniging mag met één team en twee begeleiders gratis naar binnen. Uiteraard zijn ze ook welkom op ons feestje dat na de wedstrijd losbarst. We gaan er vanuit dat we ons gaan handhaven”, besluit Klèssens.

Teams kunnen zich aanmelden via sponsoring@tachoshandbal.nl. Tachos speelt zaterdagavond om 20:00 uur thuis tegen HARO. Houten ontvangt in The Dome nummer laatst Hercules. Dat duel begint om 19:45 uur.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie