Skip to main content

Houten-hoofdtrainer Reumer (28): “Natuurlijk gaat dit een uitdagend en lastig jaar worden”

Als slimme opbouwer moest Job Reumer (28) het topniveau te vroeg vaarwel zeggen. In de rol van hoofdtrainer hoopt hij verder te komen.

Advertentie

De promotie van Houten naar de BENE-League is spannend en de aanstelling van Reumer maakt de stap nog gewaagder. Vorig jaar was hij in Utrecht nog de assistent en in de lente heeft het clubbestuur van Houten voor hem gekozen. “Ik heb ambitie als hoofdtrainer”, vertelt Reumer.

Zo neemt hij het stokje over van Vladan Mijalkovic. Ondanks de titel en promotie moet de in 2022 van Dynamico overgekomen hoofdtrainer plaatsmaken voor zijn veel jongere assistent. “Dit is de stap ik die ik graag wilde maken en de club heeft voor mij gekozen”, wil Reumer kwijt over de situatie.

Twee kruisbandblessures
Hij voelt zich thuis bij de geel-zwarten, want als doelpuntenmaker werd Reumer al twee keer eerder met Houten eredivisiekampioen. “Tot ik door twee kruisbandblessures, links én rechts, niet meer door kon. Het lijf werkte niet mee en tijdens de revalidaties haalde ik veel plezier uit het trainen en coachen van jonge spelers. Zo ben ik stapjes gaan maken. Als trainer heb ik nu de ambitie die ik als speler heb moeten laten varen.”

Advertentie

Twee seizoenen geleden stond Reumer nog aan het roer bij eerstedivisionist Artemis’15. Via Wehl keerde hij terug in The Dome. “Ik hou van snel handbal, de omschakeling, snelle midden, het nieuwe spelletje dat je ook internationaal veel ziet”, deelt de oud-jeugdinternational zijn kijk op de sport. “Ook zie ik graag een dekkingsvorm waarbij mijn ploeg het initiatief probeert te nemen en waar iedereen meedoet. Dat hebben we afgelopen seizoen ook gedaan.”

Jongens uit Utrecht
Door Quintus, Hellas en BFC achter zich te houden pakte Houten de titel. In de play-off met BENE-Leagueploeg Tachos was het team van Reumer en Mijalkovic twee keer de sterkste. “Natuurlijk gaat dit een uitdagend en lastig jaar worden, maar ik zie ook mogelijkheden”, vertelt hij over de promotie. “De klik met de groep is er en ze volgen graag mijn lijn. Ontwikkelen staat voorop. Verder wil ik af en toe stunten. Er zijn kansen.”

In 2020 speelde Houten voor het laatst in de grensoverschrijdende topcompetitie. Doordat publieke belangstelling en financieel gewin tegenviel, zakten de Utrechters na slechts drie competitiezeges weer af. “In de huidige selectie lopen meer jongens rond uit de provincie. Vorig jaar ging de titelstrijd in de omgeving leven en speelden we steeds vaker voor volle tribunes. Ik hoop op een stijgende lijn. Het is aan ons en de club om de wedstrijden aantrekkelijk te maken. Het team moet honderd procent geven.”

Door het te doen
“Competitiegenoten uit eigen land hebben moeten verjongen. Wij zijn redelijk compleet gebleven, kunnen zo ons spelletje uitbreiden en hebben gerichte versterkingen gedaan”, kijkt Reumer verder vooruit. “Of de stap naar de BENE-League voor mij als jonge hoofdtrainer te vroeg komt? Veel dingen zullen nieuw voor mij zijn, maar ik ben heel leergierig. Er is maar één manier om erachter te komen en dat is door het te doen en ervan te leren.”

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie